Landskrona BoIS tog en blytung seger i lördagens seriefinal borta mot Degerfors. Det stod 1-3 ´på resultattavlan när domaren blåste av matchen, BoIS-målen gjorde Frederik Ihler, Vincent Sundberg och Samuel Burakovsky, och i och med segern lyckades randigt försvara serieledningen.

Dessutom plockades den första bortatrean samtidigt som Landskrona fortsatt är obesegrade. Mumma.

Det tog inte mer än fyra minuter innan gästerna hade gjort matchens första mål. Victor Karlsson snappade upp en dålig passning, avancerade fram och avlossade bössan. Skottet fick en otäck bollbana och tvingade målvakten i Degerfors att släppa en retur. På den höll sig Frederik Ihler påpassligt framme och tryckte dit ledningsmålet.

Danskens fjärde för säsongen och första på bortaplan.

Resten av halvleken präglades av ställningskrig. Degerfors försökte komma tillbaka och BoIS hade stundtals problem med passningsspelet på den sträva gräsmattan. De gånger man lyckades luckra sig igenom blev det dock ofta farligt.

Hemmalaget hade en del boll och skapade en del inlägg, men BoIS-försvaret hade god kontroll på det som matades in i straffområdet. Istället var det faktiskt Skåne-laget som var närmast att utöka sin ledning innan pausvilan.

Robin Dzabic slog ett perfekt inlägg längs marken som Vincent Sundberg mötte. Målvakten lyckades dock rädda avslutet till en resultatlös hörna.

Randigt ledning med 1-0 i paus. Stabilt utan flärd.

Även den andra halvleken inleddes med en randig rivstart. Ånyo hamnade bollen hos Victor Karlsson på mittplan. Denna gång serverade han Kofi Asare ute på vänsterkanten. Han använde sin snabbhet när han passerade sin försvarare innan han serverade Vincent Sundberg, som denna gång rakade bollen vidare in i det öppna målet.

BoIS öste därefter på ordentligt och ett par minuter senare kunde laget ha punkterat matchen. Återigen tog sig Kofi Asare förbi sin försvarare men denna gång revs han ner och domaren blåste för straff. Dessvärre lyckades målvakten rädda Adam Egnells avslut och såg därmed till att Degerfors var med i matchen.

Straffmissen gav också hemmalaget mental energi samtidigt som BoIS lade sig lite lägre. Inte blev det bättre av att en reducering också skulle komma. Gustav Lindgren nickade in en hörna med 30 minuter kvar att spela.

”Degen” skapade ytterligare en bra målchans, så klart efter ett inlägg, men Amr Kaddoura gjorde en svettig benparad och säkerställde därmed att gästerna behöll sin ledning.

Därefter var det aldrig någon större fara på taket och med knappa kvarten kvar att spela skulle BoIS punktera matchen. Samuel Burakovsky hade inte varit på plan mer än 42 sekunder innan han satte sitt första mål i Superettan. Frederik Ihler fick utdelning av sitt slit när han vann boll på egen planhalva. Därefter slog han en perfekt avvägd passning till Burakovsky som inte gjorde något misstag på det efterföljande friläget.

Hemmalaget hade ytterligare en bra möjlighet, på övertid, men avslutet gick utanför och Landskrona BoIS vann därmed matchen med 3-1.

Säsongens första bortaseger är därmed ett faktum och vi gläds åt att laget fortsätter leverera så beundransvärt.

Härnäst väntar en ny match på bortaplan, denna gång reser vi till Medelpad för att där mäta krafterna med GIF Sundsvall. Först ska dock en träningsvecka genomföras med samma ödmjuka inställning som tidigare.

Stort tack till alla er som stöttade BoIS igår, det är tillsammans som vi når framgångar.

Heja BoIS!