Dam

Landskrona BoIS följde upp den sköna seger mot IF Lödde med en ny ljuvlig trepoängare, denna gång borta mot Kullabygdens DFF. På Kullahalvön slutade matchen 3-1 till randigt som därmed blandade sig i toppstriden på redigt.

Detta var försvararnas eftermiddag. I sommarvärmen på Höganäs Sportcenter var det faktiskt tre backar som gjorde BoIS-målen. Redan efter tre minuter skulle Nanna Nilsson, på frispark, spräcka dödläget.

KDFF skulle förvisso få in en kvittering efter 18 minuter, även denna gång på frispark, men innan pausvilan skulle gästande Landskrona återta ledningen. Denna gång efter nick av Bella Nilsson.

2-1 med mersmak till randigt i paus. BoIS gjorde sedan en mycket solid avslutande halvlek och tillät aldrig hemmalaget att komma in i matchen. När Hanna Berglund utökade den randiga ledningen, hennes första i den randiga tröjan, punkterade hon samtidigt matchen och vi kunde därefter fylla på BoIS-kontot med tre nya, sköna poäng.

Wictor Ekbladh, assisternade tränare, utvecklade till hd.se

– Vi gör en bra insats där vi har kontroll under hela matchen. Fina mål från vår backlinje idag! Vi fick till ett stabilt etablerat anfallsspel på offensiv planhalva. Viktig seger där samtliga spelare var delaktiga i.

På fredag är det dags igen. Denna gång hemma på Landskrona IP. BoIS möter Eskilsminne FF inne på A-plan, avspark 19:00. Mer om den matchen senare i veckan.

Heja BoIS!