Under onsdagskvällen är det dags för ny serieomgång för serieledande Landskrona BoIS. Denna gång reser vi till Växjö, närmare bestämt Visma Arena, där Östers IF väntar. Avspark 19:00.

Inför säsongen var ÖIF, med viss konkurrens med Degerfors, den solklara favoriten att knipa seriesegern och efter åtta spelade omgångar kan vi konstatera att smålänningarna är med i tabelltoppen. Laget innehar tredjeplaceringen med två poäng upp till IK Brage och fem till Landskrona BoIS.

Senast spelade Öster lika på ett borta mot Utsiktens BK. En händelserik match där Öster fick in kvitteringen en bra bit in på stopptid.

Under matchen blev huvudtränaren Martin Foyston, som är ny inför säsongen, utvisad vilket innebär att han saknas nere på bänken i morgon kväll.

Framåt har nyförvärvet Alibek Aliev, som hämtades in från Trollhättan, gjort flest mål med tre noteringar. Flest poäng har fixstjärnan Adam Bergmark Wiberg producerat med ett mål och tre framspelningar.

Landskrona BoIS åker till Visma Arena med ambitionen att försvara serieledningen. Våra ränder är fortsatt obesegrade och naturligtvis är inställningen att fortsätta vara det även efter onsdagens omgång.

Laget går in i en spännande fas med många matcher på kort tid och av denna anledning gläds vi åt att skadeläget ser väldigt ljust ut. Bara Gustaf Bruzelius saknas.

Max Mölder om..

..prestationen mot Örebro

Den är tillräckligt bra för att vi ska vinna matchen. Vi lyckas hålla ÖSK borta från vårt straffområde i princip kliniskt. De har en omställning i första, där det ska mycket till för att bli mål, i övrigt ingenting. Vi vaskar också fram målchanser som normalt sett räcker för att vinna matchen. Ska man sammanfatta det så enkelt prestationsmässigt så är den bra, sedan vill vi så klart vinna matchen vilket är en besvikelse.

..motståndaren Öster

Ett lag som ska gå upp i år och har väl till och med det som utstakad målsättning. På pappret den tuffaste matchen för året, i och med förhandstipsen samt att den spelas på bortaplan, och även personligen tycker jag att utmaningen tillhör kategorin den största.

..förväntningar på matchbilden

Två lag som, i alla fall statistiskt, vill driva matcherna och styra med bollen. Klart att vi behöver en bra strategi för att få deras plan att inte gå i lås. Sen måste vi göra en bra match på bollen och försvarsmässigt är det jätteviktigt att vi står upp och vinner de matchen i matchen-situationer som utspelas.

..förmånen att ha en bred trupp när det vankas många matcher

Det känns så klart otroligt bra. Inte bara att kunna spela med olika spelare från start utan också att kunna få in ordentlig kvalitet från sidan. Kopplat till olika matchbilder så har vi spelare för det. Vår träningsmiljö är väldigt viktig, den behöver vara bra, och med bredden på truppen så kan vi skapa en dynamik där spelarna behöver slåss om platserna, vilket också driver utvecklingen framåt. Ett jätteplus.

Avspark 19:00 på Visma Arena och för den som saknas möjlighet att vara på plats går matchen att se på Discovery+

Biljett till bortasektionen

Heja BoIS!!