I den nionde omgången kom säsongens första förlust. Borta mot Öster slutade matchen 2-1 till hemmalaget efter ett sent segermål av Adam Bergmark Wiberg.

BoIS gjode inte en av sina bättre matcher. Ändå tog laget ledningen, genom David Edvardsson från straffpunkten. Då hade det gått en kvart av matchen. Därefter tog hemmalaget över alltmer och under de sista 20 hade smålänningarna sin klart bästa period på hela matchen. Då fick man också in en kvittering, efter ett fint anfall, samt missade en straff som i efterhand var väldigt billigt dömd.

1-1 i paus.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig. Inget av lagen skapade så värst mycket och kom mest till halvchanser. Ändå skulle Öster få in avgörande boll och skulle något av lagen vinna, sett till matchbilden, så var det ändå hemmalaget.

BoIS fick till en liten forcering, allra närmast var Philip Andersson vars nick räddades av Öster-målvakten. Mycket tungt att förlora, en känsla vi nästan vant oss av vid, men med ny match redan på söndag är det bara att omvandla känslorna till tändvätska.

Härnäst väntar två Skånederbyn. På söndag möter vi Helsingborgs IF på Olympia och nästa helg, den 1 juni, tar vi emot Trelleborgs FF på Landskrona IP. Då ska vi också fira att IP fyller 100 år.

Heja BoIS!!