I morgon eftermiddag vankas det stekhet Skånederby mellan Helsingborgs IF och Landskrona BoIS. Avspark 16:00 på Olympia.

Matchens dignitet har de flesta redan kännedom kring och det ser ut som att inramningen kommer att vara värdig ett derby mellan två klassiska rivaler.

Det förväntas komma mycket folk till matchen och 1300 randiga supportrar har redan säkrat sin plats. Våra BoIS-pågar kommer således ges ett starkt stöd och har du ännu inte löst din biljett går det bra att göra det via nedan länk:

Biljetter till bortasektionen

Det är tabelltian HIF som tar emot serieledande BoIS i denna alltid lika laddade uppgörelse. Hemmalaget har gjort en hel del förändringar inför säsongen. Ny tränare i Klebér Saarenpää och en föryngring av truppen, mycket på grund av en ekonomi som sviktar. En realitet klubben knappast är ensam om i denna serie.

På de nio första matcherna har HIF två segrar, fem kryss och två förluster. Hemma på Olympia väntar laget fortfarande på första segern, vi hoppas de får vänta ett tag till, och senast gick man på en rejäl missräkning då gästande Skövde åkte hem till schlätta med samtliga poäng. 1-0 till SAIK.

Framåt har Taylor Silverholt, som hämtades in inför säsongen, gjort tre mål på nio matcher vilket gör honom till ledare av den interna skytteligan.

Skadeläget har vi dålig koll på men ingen spelare är avstängd.  

Landskrona BoIS åkte på sin första plump i kolumnen i den senaste omgången, borta mot Öster. Det börjar således bli dags att påbörja en ny förlustfri svit och det passar ju alldeles utmärkt att inleda en sådan hemma hos rivalerna på Olympia.

Derbymatcherna kommer alltid med en rejäl plusmeny och laget behöver hantera inramningen, vilket man behärskade med bravur under förra säsongen. BoIS vann som bekant båda matcherna och är således laget som sitter på derbytronen inför helgens batalj.

Landskrona BoIS är också serieledare inför omgången och man kan resa norröver utan att behöva känna onödig press. Samtidigt är vi oerhört angelägna om att dels slå vakt om vår tabellplacering, dels fortsätta vara regerande derbyvinnare.

Matchen är av extra betydelse för våra supportrar, en aspekt som så klart vägs in, men samtidigt är det av vikt att spelarna behåller kylan och fortsätter fokusera på egna prestationen.

En balansgång de säkerligen kommer hantera och skadeläget ser väldigt bra ut. Endast Gustaf Bruzelius saknas på grund av sin knäskada. Övriga är tillgängliga.

Intervju med Max Mölder inför matchen ligger på våra sociala medier.

Vi önskar laget stort lycka till. För Landskrona!