Under tisdagskvällen avslutades Superettans tionde omgång med matchen Degerfors-Varberg. Därmed är en tredjedel av serien färdigspelad och då kan det ju vara läge att grotta ner oss i vad som hänt under de första tio omgångarna.

Tabelläget ser ju – i alla fall för oss med randiga glasögon – alldeles förtjusande ut. Landskrona BoIS innehar förstaplatsen med 21 inspelade poäng. Tvåa ligger Öster på 19 poäng, lika många som Utsikten på kvalplats.

De två nedre placeringarna tillhör Örgryte och Varberg.

Bäst målskillnad har Landskrona BoIS med tio plusmål. Randigt är också laget, tillsammans med Degerfors, som varit målgladast med 16 gjorda baljor.

BoIS är också laget som släppt in minst mål. Sex insläppta vilket är ett färre än Utsikten på sju. Amr Kaddoura har hållit nollan i fem av matcherna så det är bara i en omgång laget släppt in fler än ett mål.

Skövde är laget som gjort minst mål framåt, sju stycken närmare bestämt, och ÖIS är laget som släppt in flest med 18 baljor i egen kasse.

På ett individuellt plan leder Frederik Ihler skytteligan med sex målnoteringar. Ihler leder också poängligan med sju poäng. Flest assist har Degerfors Kevin Holmén gjort med fem målgivande passningar. I BoIS har Kofi Asare, Robin Dzabic och Vincent Sundberg gjort tre assist vilket är flest i laget.

BoIS har sex segrar, tre kryss och en förlust på de tio första matcherna. Av dessa har fyra utspelats hemma på Landskrona IP och fyra utanför Skåne. Längsta resan är den till Sundsvall och kortaste är den som gick till Växjö.

Segern i premiären, 4-0 mot Sandviken, är den största segern hittills i serien.

Lagen randigt ännu inte mött är Trelleborg (tabellfemma), Gefle (tabellnia), Östersund (tabelltia), Varberg (plats 15) samt Örgryte (plats 16).

Innan sommaruppehållet tar vid har BoIS fyra matcher kvar att spela och tre av dessa utspelas hemma på IP, med start på lördag i Skånederbyt mot TFF.   

Matchen med störst publik är söndagens derby på Olympia. Den officiella publiksiffran var 12.768. Helsingborg leder också publiksnittet med 7.234 åskådare i snitt per match. BoIS ligger fyra med ett snitt på 2.715 åskådare i snitt. Totalt har 10860 varit på IP hittills i år vilket är en rejäl uppryckning jämfört med tidigare år.

Vi kan konstatera att Landskrona BoIS i många avseenden spelat en framträdande roll under den första tredjedelen. När vi nu går in i nästa fas hoppas vi självfallet på samma fina insatser och som alltid är stödet en viktig faktor.

Hoppas således att vi ses ordentligt nu i juni med tre av fyra matcher hemma på Landskrona IP.

BILJETT TILL TFF-MATCHEN

Heja BoIS!!