Under lördagskvällen, inför dryga 3500 på Landskrona IP, tog Landskrona BoIS en ny ljuvlig skalp. Trelleborg besegrades med 2-0 efter mål av Max Nilsson och Adam Egnell.

Landskrona IP jubilerade och vi fick en alldeles magnifik inramning denna afton. På plan bevisade Landskrona BoIS varför laget leder Superettan och gästande TFF lyckades inte ta sig ur den randiga klon.

Redan i matchens inledning var Adam Egnell nära att ge hemmalaget ledningen, efter ett fint anfall, men avslutet gick utanför bortre stolpen. Därefter, under matchens första 20 minuter, jämnade spelet ut sig en aning men det var BoIS som skapade målchanserna. Bland annat hade Frederik Ihler ett avslut som målvakten i TFF räddade.

I matchminut 35 skulle utdelningen komma. Efter sviterna av en hörna hamnade bollen hos Robin Dzabic, placerad utanför straffområdet, som gick på avslut. Skottet tog på Max Nilsson, som på hockeymanér skarvade den vidare bakom den ställda TFF-målet. Max första kasse i Superettan. Stort grattis!

Därefter fortsatte BoIS att trumma på för ytterligare mål. Allra närmast var Ihler, som blev helt friställd från nära håll, men målvakten gjorde en mycket svettig räddning.

1-0 till randigt i paus.

De första 20 minuterna av andra halvlek var de kanske bästa på hela året. BoIS kombinerade sig igenom med stor finess och radade upp målchanser. Utdelningen skulle också komma och även denna gång kom målet efter en hörna. Fint kombinationsspel ute på vänsterkanten, bollen hamnade hos Rassa Rahmani som slog ett inlägg längs marken. Adam Egnell mötte upp och borrade upp bollen i bortre krysset.

En euforisk hemmapublik kom av sig strax därefter då Robin Dzabic fick en smäll i huvudet. Han lyckades dock ta sig av planen på egna ben och mår efter omständigheterna bra.

Den avslutande delen av matchen kontrollerades av Landskrona BoIS som inte hade några bekymmer med att säkra sin ledning.

Ny ljuvlig hemmaseger och en prestation värdig ett firande av Landskrona IP. Segern innebär också att BoIS slår vakt om serieledningen.

Nu väntar ett litet uppehåll. Den 15 juni är det dags igen och då möter våra ränder Gefle på bortaplan. Därefter avslutar vi vårsäsongen med två raka himmamatcher.

Stort, stort tack till alla som slöt upp denna fantastiska kväll på Landskrona IP.