Efter ett alldeles för långt landslagsuppehåll är det i morgon lördag äntligen dags för Landskrona BoIS att spela match igen. Denna gång väntar Gefle IF på bortaplan.

Avspark 15:00 på Gavlevallen.

Gefle för en någorlunda stabil tillvaro i tabellens mittenskikt med 13 inspelade poäng på elva omgångar. Som alltid är Superettan ett litet getingbo till serie och det är inte många pinnar som skiljer toppen från botten.

Det är också ett lag, liksom Landskrona BoIS, som är involverade i målrika matcher och vi hoppas så klart på en sådan under lördagseftermiddagen. Gästrikarnas främste målskytt heter Jacob Hjelte med fyra noteringar i målprotokollet.

Innan uppehållet förlorade Gefle mot Örgryte IS, på bortaplan. Hemmalaget vann med 3-0. Det är dock på Gavlevallens konstgräs som Gefle plockat majoriteten av sina poäng så det kommer krävas en helgjuten randig insats ifall samtliga poäng ska med hem till ljuva Skåne.

Serieledande BoIS har nu återhämtat sig efter den intensiva perioden innan uppehållet. Två fantastiska derbysegrar i rad gör att Landskrona skaffat sig ett finfint utgångsläge inför avslutningen av vårsäsongen. Vi är dock väl medvetna om att tabellplaceringen är en produkt av hårt och dedikerat arbete, vilket är principer som inte kommer att tumma på.

Skadeläget ser ljust ut. Gustaf Bruzelius är fortfarande inte uttagningsbar men han är nu tillbaka i träning och har svarat väldigt väl på sluttesterna. Även Robin Dzabic är tillbaka efter sin smäll mot Trelleborg och finns med i truppen mot Gefle.

Intervju med Max Mölder ligger på våra sociala medier.

Avspark 15:00 och…

…Heja BoIS!!!