Under lördagseftermiddagen vann Landskrona BoIS över Gefle IF, på Gavlevallen i Gävel, med 2-1. Trots tidigt underläge lyckades randigt, för dagen iklädda Skåne-stället, att vända på steken. Adam Egnell kvitterade innan paus och Victor Karlsson stötte in det avgörande målet.

Detta var BoIS tredje raka seger och poängen innebär att våra pågar fortsatt håller vakt om serieledningen.

Vi hade nog förväntat oss ett betydligt mer offensivt hemmalag, men Gefle valde en betydligt mer passiv strategi som innebar att BoIS ägde bollinnehavet medan gästrikarna lade sig på försvarsspel.

Därför kom det som en liten överraskning när Gefle, i tolfte matchminuten, tog ledningen. Ett fint anfall där BoIS-försvaret stod på hälarna.

Hemmalaget hade faktiskt ytterligare en fin möjlighet, efter en omställning, men avslutet smet strax utanför stolpen.

I övrigt var det BoIS för mest hela slanten. Laget rullade runt och försökte hitta igenom men Gefle försvarade med hela laget och krympte således ytorna. Det första riktiga BoIS-läget fick Vincent Sundberg, på inlägg från Kofi Asare, men målvakten kunde rädda avslutet.

Kvitteringen skulle dock komma, efter dryga halvtimmen spelad. Frederik Ihler vann boll på mittplan och forcerade fram. Istället för att gå på eget avslut serverade han Adam Egnell, som i sin tur tog emot och sedan kyligt placerade bollen i främre hörnet.

Mittfältaren har verkligen hittat målformen. Det är tredje matchen i rad som Adam skriver in sig i protokollet.

Resultatet stod sig halvleken ut.

Efter paus var det faktiskt BoIS för hela entrépengen. Gefle satsade uteslutande på att freda egen kasse medan gästerna fullt ut etablerade sitt spel på hemmalagets planhalva. Med lite högre bolltempo fick man Gefle att luckras upp och med fart på kanterna hittade BoIS in i intressanta ytor.

Med stadig fot fick gästerna matchbilden dit de ville och Gefle skulle till sist inte orka stå emot den solida anstormningen. I matchminut 78 kom det förlösande målet. Inhoppande Filip Sachpekidis kombinerade fint med Robin Dzabic ute på vänsterflanken. Därefter hittade han in till Victor Karlsson, som löpt sig fri i straffområdet. Mittfältarens avslut var kanske inte kliniskt men tillräckligt välplacerat för att gå i mål.

Efter 2-1-målet försökte Gefle sig på en liten forcering men BoIS hade full kontroll på tillställningen. Det var också Landskrona som var närmast att göra mål. Filip Sachpekidis kom till ett bra läge men målvakten i hemmamålet svarade för en fin räddning.

Matchen slutade 2-1 till Landskrona BoIS som reste hem till sköna Skåne med nya ljuvliga poäng i bagaget.

Våra ränder ångar på och med en ny stabil insats till handlingen fokuserar vi nu på de två återstående matcherna innan sommaruppehållet.

Båda utspelas hemma på Landskrona IP, först mot Örgryte och därefter mot Östersund. Vi hoppas på samma fina uppslutning som i de senaste himmakamperna, det är bara tillsammans som vi kan fortsätta ånga på uppe i toppen.

Den 24 juni, avspark 19:00, kommer ÖIS till Skåne och vi hoppas på ett kokande Landskrona IP. Biljetter införskaffas via nedan länk.

Köp biljett till Örgryte-matchen