Landskrona BoIS avslutande en strålande vårsäsong med ny seger. Den femte i ordningen kom på Landskrona IP, mot Östersund, och liksom mot Örgryte vann våra ränder med 4-3.

Detta var en match som i ärlighetens namn blev onödigt spännande. BoIS var det klart bättre laget matchen igenom bortsett från en enda, men ack så viktig, detalj. Fasta situationer. Samtliga ÖFK-mål gjordes från fasta och även fast det fanns en del tveksamheter kring deras två avslutande är det inte tillräckligt bra att släppa in tre sådana mål.

Hemmalaget dominerade den första halvleken och uppvisade ett brett register. ÖFK hade egentligen inte ett enda organiserat anfall innan paus utan det var BoIS för hela slanten.

I 17 minuten skulle det stora övertaget leda till utdelning. Adam Egnell slog en läcker genomskärare till Robin Dzabic som kyligt lobbade bollen över målvakten vid det efterföljande friläget. Tjusigt!!

BoIS fortsatte att trumma på i regnet och i matchminut 35 var det dags igen. Denna gång ombytta roller då Dzabic slog en kross till Adam Egnell som ostört kunde stega fram. Strax utanför straffområdet avlossade mittfältaren bössan, och via en motståndares ben tog avslutet en ny bollbana vilket helt ställde ÖFK-målvakten.

2-0 och ett resultat som fult ut speglade matchbilden. Skåningarna fortsatte storma fram och hade bud på ytterligare mål innan halvtidsvilan.

I slutet av halvleken skulle Östersund komma till sitt första avslut och deras möjlighet kom symptomatiskt till efter BoIS-slarv i försvarsspelet. Skottet gick dock i stolpen och ut.

Randig ledning med 2-0 i paus efter en bländade halvlek.

I andra hade vi så klart hoppats på samma kontroll men istället blev det rock n roll fullt ut. BoIS fortsatte förvisso att styra men ÖFK hade sina fasta situationer.

I matchminut 58 kom reduceringen. Ett mål som kändes rejält onödigt med tanke på matchbilden.

Med 20 minuter kvar att spela var vi många som trodde att BoIS punkterade matchen. Max Nilsson rusade fram och serverade Vincent Sundberg, som behärskat placerade bollen i bortre stolpen.

Fem minuter senare var det dock dags för nästa reducering. Denna gång efter ett långt inkast. Att inkastaren var en fot över sidlinjen och att målgöraren var klart offside spelade tydligen ingen roll.

ÖFK-spelarna fick uppenbarligen mersmak och några minuter senare var det dags igen. Efter en felaktigt dömd hörna höll sig Ali Suljic framme och knoppade in kvitteringen.

Lika irriterande som onödigt, men årets BoIS-upplaga har som bekant en helt otrolig förmåga att fortsätta ösa på.

Med tio minuter kvar att spela skulle hemmalaget nämligen återta ledningen. En formtoppad Samuel Burakovsky tog sig in i straffområdet och gick på skott. Avslutet gick mellan benen på en ÖFK-försvarare och vidare in i bortre hörnet.

En salig hemmapublik fick sedan se till lag ro matchen i hamn utan vidare bekymmer.

Den femte raka segern var därmed ett faktum och vi kan bara tacka för en alldeles lysande vår.

10 segrar, tre kryss och blott en förlust. Obesegrade hemma i Skåne och serieledning med sju poäng. Helt fantastiskt.

Laget går nu på ett tre veckor långt speluppehåll och är tillbaka igen måndagen den 22 juli. Då väntar Varbergs BoIS på Påskbergsvallen uppe i Halland. Många BoIS:are väntas vara på plats så se till att göra resan, du också.

Avslutningsvis önskar Landskrona BoIS tacka alla som slutit upp bakom våra svartvita ränder under våren. Ett ovärderligt stöd som vi hoppas både fortsätter och blir större under andra halvan av säsongen.

Heja BoIS!!!