Victor Gustafsson, född 1997, blev 2015 års ungdomsstipendiat i BoIS. Vid årsmötet fick han ta emot ett stipendium på 10 000 kr från Landskrona BoIS ungdomsfond.
Redan som fyraåring började Victor spela i Asmundtorp, gick vidare som nioåring till Häljarp för att sedan hamna i BoIS som 13-åring 2010.

– Det kändes mycket bra att få den här uppmärksamheten och jag är förstås mycket glad. Det var ju under 2015 som jag fick börja träna med A-laget och det sporrade mig att satsa ännu hårdare, säger Victor, som är mittfältare, antingen i mitten eller på en kant.
I år har Victor tränat med A-truppen sedan starten i januari och fick också göra A-lagsdebut i matchen mot Halmia genom ett inhopp på 20 minuter.
– Mitt mål i är att försöka ta en plats i truppen och ett delmål att få göra något inhopp även i serien fram till en plats i startelvan. Sedan drömmer väl jag liksom många andra att bli proffs ute i Europa. Varför inte i mitt favoritlag Liverpool?

Just nu går Victor på fotbollsgymnasiet och läser sista året på samhällsvetenskapliga programmet.
– Vi tränar med Billy Magnusson på morgnarna och sedan blir det BoIS-träning på kvällen.
Stipendiesumman är på 10 000 kronor.
– Jag funderar på att göra en resa, kanske till Liverpool för att se mitt favoritlag igen. Jag var där senast i november förra året.
Vi säger grattis till Victor och önskar honom lycka till med fotbollen i framtiden!

Text och foto: Bert Lundqvist

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS