Victor Gustafsson, född 1997, blev 2015 års ungdomsstipendiat i BoIS. Vid årsmötet fick han ta emot ett stipendium på 10 000 kr från Landskrona BoIS ungdomsfond.
Redan som fyraåring började Victor spela i Asmundtorp, gick vidare som nioåring till Häljarp för att sedan hamna i BoIS som 13-åring 2010.

– Det kändes mycket bra att få den här uppmärksamheten och jag är förstås mycket glad. Det var ju under 2015 som jag fick börja träna med A-laget och det sporrade mig att satsa ännu hårdare, säger Victor, som är mittfältare, antingen i mitten eller på en kant.
I år har Victor tränat med A-truppen sedan starten i januari och fick också göra A-lagsdebut i matchen mot Halmia genom ett inhopp på 20 minuter.
– Mitt mål i är att försöka ta en plats i truppen och ett delmål att få göra något inhopp även i serien fram till en plats i startelvan. Sedan drömmer väl jag liksom många andra att bli proffs ute i Europa. Varför inte i mitt favoritlag Liverpool?

Just nu går Victor på fotbollsgymnasiet och läser sista året på samhällsvetenskapliga programmet.
– Vi tränar med Billy Magnusson på morgnarna och sedan blir det BoIS-träning på kvällen.
Stipendiesumman är på 10 000 kronor.
– Jag funderar på att göra en resa, kanske till Liverpool för att se mitt favoritlag igen. Jag var där senast i november förra året.
Vi säger grattis till Victor och önskar honom lycka till med fotbollen i framtiden!

Text och foto: Bert Lundqvist