På två månader har 15-årige Kevin Jensen tagit klivet upp från Landskrona BoIS U16 till att träna med A-truppen. Denna jättetalang är ingen blyg nykomling – han har redan från början tagit för sig bland de rutinerade lagkompisarna.

– Nej, man får inte springa omkring och be om ursäkt för att man lever. Jag smäller på och tar för mig på träningarna. Det går inte att kliva undan om man vill utvecklas, säger den sympatiske Billebergakillen då vi träffar honom inför fredagsträningen på IP.

Att Landskrona BoIS låter sina unga talanger få chans att visa upp sig är ingen nyhet. Men det är inte ofta så unga killar får vara med och knacka på A-lagsdörren. Kevin har visserligen inte fått känna på den riktiga hetluften ännu men han vet definitivt var siktet är inställt.
– Jag har förstås en bit kvar till jag är aktuell för att inledningsvis få sitta på bänken i division 1, men det är inte så väldigt långt borta, tror Kevin.
– Det känns att jag kliver framåt för varje träning. Att få träna med duktiga spelare lyfter mig och jag tycker utvecklingen går helt rätt, konstaterar han.

Kevin Jensen började sin fotbollsbana hemma i Billeberga GIF. För två år sedan tog han klivet över till Landskrona BoIS ungdomsavdelning.
– BoIS är ju laget man haft som favorit sedan barnsben – internationellt är det Manchester City – så det var naturligt. Jag visste ju dessutom om att BoIS alltid ger unga spelare chans att komma fram och inte stoppar någon som vill gå till lag i högre divisioner eller utomlands, säger Kevin.

Hemma i Billeberga spelade Kevin innermittfältare – den offensiva rollen – i BoIS började han där men hamnade sedan som vänsteryttermittfältare innan han kunde kliva tillbaka i spelfördelarrollen igen.

– Jag trivs bäst som offensiv innermittfältare. Jag har min snabbhet som mitt stora vapen men tycker också at spelförståelsen är ett plus, säger Kevin.
I vår har det gått med raketfart för denne BoIS-talang. Han spelar i U16 och U19 men tränar samtidigt alla A-lagspassen.

– Det är tufft att kombinera skola och fotboll men det går att lösa. Fokus ligger på skolan – det har mina föräldrar och jag kommit överens om – men naturligtvis hoppas jag på en fotbollskarriär också.
– Jag går i nian i Svalöv nu men räknar med att börja på gymnasium i Helsingborg – handelsprogrammet – till hösten. Jag tycker själv att jag klarar kombinationen riktigt bra. Jag hänger med i skolan, betonar han.

Kevin Jensen är den lyckade kombinationen av en vaken, intelligent och duktig fotbollstalang. Det är nog inte för djärvt att förutspå att vi lär få se betydligt mer av honom på Landskrona IP – kanske redan i höst.
– Jag fyller 16 år i sommar och är 1,73 lång så jag får väl räkna med att växa lite till, men det får man acceptera. Förhoppningsvis stör det inte fotbollskarriären alltför för mycket, säger Kevin, innan han hastar vidare för att vara med på videogenomgången inför matchen mot Rosengård.

Text och foto: Lasse Möller