Återväxten i Landskrona BoIS är stark. I helgen kunde klubbens P11-lag vinna en mycket meriterande seger då de tog hem Pinse Cup i danska Nyköbing/Falster. Man mötte ett antal av Danmarks bästa lag i ålderskategorin och kunde avgöra finalen mot Farum BK:s Akademi på straffar.

– Det var en fantastisk insats av killarna, berömmer tränaren Kristian Jörlert.
– Vi åkte till cupen med tre inlånade spelare från Borstahusens BK eftersom vi hade flera egna spelare som inte kunde medverka. Trion från BBK är dock inga nykomlingar då de tränat med oss på fredagarna sedan en tid tillbaka, tilläger han.

I Pinse Cup deltog 168 lag. I BoIS kategori fanns 56 lag uppdelade i olika kategorier från A till D. BoIS hamnade i den högsta – A.

– Det var en mycket tuff turnering. De danska lagen spelar en helt annan fotboll än vi gör i Sverige, mycket fysisk fotboll på gränsen till riktigt fult emellanåt. Så det tog lite tid innan våra killar hade anpassat sig till detta, berättar Kristian.

Första matchen i gruppspelet spelades mot Farums Akademilag som sedan skulle bli finalmotståndare. BoIS hängde med hyfsat fram till 1-1 men sedan drog Farum ifrån och vann med 4-1. Det var enda matchen BoIS P11 förlorade under hela turneringen.

– I andra matchen mötte vi Lyngbys andralag och där gjorde vi en riktigt bra match. Vi vann med 5-2 efter högt tempo och bra spel, berömmer Kristian.
Mot Ballerup/Skovelund dominerade BoIS kraftigt men trots stort övertag i chanser och spel blev det bara 2-2 och en liten besvikelse.
I nästa match möte man Virum/Sorgenfri och även där slutade det 2-2.
– Det var dock ett helt rättvist resultat. En bra match med högt tempo även där, säger Kristian.

I sista gruppspelsmatchen – mot Bröndby – var BoIS tvunget att vinna om det skulle bli slutspel.
– Det stod och vägde i första halvlek men i andra så släppte det när killarna gjorde 2-1 och sedan blev det en klar seger med 4-1 efter strålande spel.

I semifinalen ställdes BoIS mot Lyngbys Talanglag och det blev en rysare. Först med en minut kvar kunde BoIS avgöra och vinna med 1-0.
– I finalen fick vi åter möta Farums BK och nu hade vi läst på rejält. Killarna spelade mycket kontrollerat under första halvlek och matchen var helt jämn.
I andra halvlek tog Farum över och BoIS inriktade sig på snabba omställningar. Man skapade en hel del chanser och kunde göra 1-0 på frispark. Farum kvitterade dock och vid full tid var det 1-1.
– Det slutade med ett straffsparksdrama där vi hade de kallaste nerverna och de bästa spelarna. Vi vann med 5-3 och killarna imponerade turneringen igenom, förklarar Kristian.

BoIs ställde upp med följande spelare: Ebbe Jonasson, Emanuel Jörlert, Murat Dedeic, Hjalmar Larsson, Rrezart Bytyqi, Ozan Tazelli, Elias Karppinen, Fabian Sjölin och BBK-lånen Christian Stark, Kosta Petrovic och Milo Radojevic.

Text: Lasse Möller, bild: Kristian Jörlert