Att klara av sin utbildning som ekonom. Sedan en plats i BoIS A-lag men också gärna ett proffsäventyr i exempelvis Holland och möjlighet att göra fotbollen till sitt levebröd. För Landskrona BoIS 17-årige talang Hampus Nilsson är de närmaste årens mål inprickade.

Det gäller att förvalta sitt sparkapital på bästa sätt. I BoIS är detta kapital de många lovande ungdomar som så smått börjar knacka på A-truppens dörr. För en av killarna har vägen fram till dagens framgångar varit minst sagt krokig och även fylld av smärta.

Hampus Nilsson startade sin fotbollsbana hemma i Glumslöv. Och det gick bra. Först fick HIF upp ögonen för honom och sedan Malmö FF.
– Jag provtränade med HIF i två år och fick sedan som 15-åring chansen i MFF. Men på en träning bröt jag benet, berättar Hampus.

Han förberedde sig på en deppig tid men så ringde Landskrona BoIS och erbjöd honom möjlighet att rehabträna och pröva på spel i randigt.
– Det var en fantastisk chans jag fick och jag och min familj är jättetacksamma för hur BoIS ställde upp, berättar Hampus. Jag ångrar inte det en sekund. Jag blev snabbt uppflyttad i U19 och nu bara rullar det på, säger han.

Ja karriären har skjutit fart rejält för Hampus. 17-åringen är en av de tongivande i Skånelaget och nu har han dessutom fått chans att träna med BoIS A-trupp flera gånger.
– Helt fantastiskt roligt säger den tekniske defensive mittfältaren som är 180 centimeter och väger nästan 70 kilo.
– Det gäller att ta för sig och visa att man vill bli aktuell för en roll i A-laget vad det lider. Det är förstås tufft att spela med och möta seniorerna men samtidigt känner man sig välkommen och det är inte alls svårt att smälta in i gruppen, förklarar Hampus.

Efter en svår skada är förstås frågan om inte Hampus är rädd för att på nytt drabbas av ett benbrott?
– Nej jag har lärt mig att om man hoppar undan eller håller igen i närkamperna då får man smällar. Så jag går in och satsar utan att fundera på min gamla skada, poängterar han.

Hampus vet förstås om att vägen fram till en A-lagsplats kan ta lite tid. Men det kan också gå raketsnabbt om allt faller på plats.
– Min inställning är att jobba stenhårt på träningen med A-laget, att få spela så många matcher som det bara går med U19 och på så sätt ta klivet fram, säger han.

– I förlängningen vill jag förstås gärna spela med BoIS både i Superettan och Allsvenskan men samtidigt lockar ett proffsäventyr, erkänner han.

Hampus favoritlag är Manchester United men att en gång hamna där tror han inte riktigt på.
– Nej spelstilen i England passar nog inte min tekniska spelinriktning. Jag tror att en bra start kan vara Holland och kanske sedan Spanien eventuellt Tyskland, funderar han.

Nu ska ingen tro att Hampus är en lirare som glider runt på planen och glänser med finter, tunnlar och finlir. Nej här handlar det om en hårdjobbande kille som redan som knatte visade vilken glödande vilja han har.
– Min starka sida är att jag löper och löper och aldrig viker ner mig. Jag har vilja. Som knatte sprang jag trots att jag egentligen inte hade mer ork kvar och det hände att jag mer eller mindre svimmade på planen. Någon gång fick pappa bära mig av planen när jag knappt kunde andas, säger Hampus med ett stort leende.

BoIS reservkapital vårdas och växer. Hampus Nilsson är med stor säkerhet en del av en framgångsrik randig framtid.

Text och bild: Lasse Möller

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS