Cheikh Sarr är tillbaka i Landskrona BoIS, nu som tränare för U19. Han var spelare i randigt åren 2014 och 2015. Nu blir han en viktig kugge i målsättningen att återigen bygga upp en framgångsrik ungdomsverksamhet i BoIS.

Efter tiden i Landskrona BoIS gick Cheikh Sarr, 30 år, till Höganäs BK och spelade där i fjol men valde att lägga av med den aktiva fotbollen för att i stället ägna ner mer tid åt sitt civila arbete och samtidigt ge familjen mer tid.
– Men fotbollen har ändå funnits med eftersom jag gått en tränarutbildning och kom sedan i kontakt med Mats Andersson och Thomas Gustafsson. Vi hade ett bra snack om framtiden för ungdomsfotbollen i BoIS och fann då en uppgift för mig där som tränare för U19, säger Cheikh Sarr.

– Det finns många goda idéer i klubben och med Issa Magnlind som huvudansvarig är jag övertygad om att detta kommer att bli bra och något som kommer att ge resultat på sikt.
Rent organisatoriskt är pusslet för 2018 inte helt klart. BoIS kommer att satsa på U19 i division 1. Om det sedan blir ett U17 nästa år eller satsning på U16 med målet att vara i U17-Allsvenskan 2019 är ett beslut som ska tas inom kort.
– Förhoppningsvis blir det spel i Superettan 2018 för BoIS. Det skulle nämligen betyda att vi 2019 automatiskt får spela i Allsvenskan för såväl U19 som U17. Spel i högsta ungdomsserierna gör också att avståndet blir kortare till A-laget.

Cheikh Sarr ser verkligen fram emot att bli en del i jobbet att återigen sätta en elitprägel på ungdomsverksamheten i BoIS och vi hälsar honom välkommen tillbaka!

Text: Bert Lundqvist

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Landskrona Stad
Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS