Det blir ett imponerande startfält när Landskrona BoIS bjuder in till Vårcup för pojkar födda 2006 lördagen och söndagen den 17-18 mars. Spindeln i nätet är Kristian Jörlert som sedan 2006 arrangerat cupen.

– Vårcupen har blivit så pass populär i hela landet att vi fick tacka nej till klubbar som Brommapojkarna och IFK Göteborg i år, berättar Kristian som tillsammans med Ari Kauppinen och Ulf Jonasson tränar BoIS P06.

I år blir det tolv lag som delas upp i olika grupper och spelar vardera sex matcher uppdelade på tre matcher lördagen tre på söndagen.

– Detta är en cup som är helt inriktad på utbyte och samverkan. Det koras ingen totalsegrare och delas inte ut några priser. Men cupen har ändå blivit så attraktiv att flera föreningar betraktar det som årets höjdpunkt at åka till Landskrona och spela matcher på konstgräs i mars.

– Fantastiskt roligt att cupen blivit så uppskattad, säger Kristian som berättar att årets cup spelas med niomannalag på de båda konstgräsplanerna på Landskrona Idrottsplats.

Man spelar från straffområde till straffområde och varje långsida kortas med vardera fem meter.

Vilka lag blir det då som gästar Landskrona? Jo här talar vi både långväga och prominenta gäster. Från Stockholmsområdet kommer FC Djursholm, IFK Lidingö, AIK och Hammarby. Övriga svenska lag är Gais, Kalmar FF, Halmstads BK, Malmö FF och Kvarnby.

– Sedan kommer B93 Köpenhamn och FC Köpenhamn/B1903, berättar Kristian.

För att göra cupen så rolig för alla lag som möjligt har man lottat grupperna så exempelvis Stockholmslagen slipper möta varandra. Detta har varit en uttrycklig önskan från gästande lag.

– BoIS möter under lördagen Kalmar FF, AIK och Halmstad. På söndag spelar vi mot IFK Lidingö, Gais och Malmö FF, upplyser Kristian.

Båda dagarna inleds spelet klockan 9 och pågår till klockan 18. Det kommer att finnas möjlighet för publiken att köpa kaffe, grillat och annat som behövs för att hålla värme och fokus en lång dag.

Hur kan då cupen ha blivit så populär?

– Det är säkert många olika anledningar. En är att vi använder seniordomare vilket höjer statusen på matcherna betydligt, menar Kristian.

Alla ni som vill se nästa generation A-lagsspelare i BoIS ska med andra ord se till att vika lördagen och söndagen den 17-18 mars för BoIS Vårcup.

Text: Lasse Möller