I helgen arrangerar Landskrona BoIS Vårcupen. En inbjudningscup för 12-årslag och startfältet innehåller flera namnkunniga lag. 

Cupgeneral Kristian Jörlert, huvudtränare i BoIS P12, ser fram emot helgen.

– Vårcupen har blivit så pass populär i hela landet att vi fick tacka nej till klubbar som Brommapojkarna och IFK Göteborg i år, berättar Kristian som tillsammans med Ari Kauppinen och Ulf Jonasson tränar BoIS P12.

Vilka lag blir det då som gästar Landskrona? Jo här talar vi både långväga och prominenta gäster. Från Stockholmsområdet kommer FC Djursholm, IFK Lidingö, AIK och Hammarby. Övriga svenska lag är Gais, Kalmar FF, Halmstads BK, Malmö FF och Kvarnby.

För att göra cupen så rolig för alla lag som möjligt har man lottat grupperna så exempelvis Stockholmslagen slipper möta varandra. Detta har varit en uttrycklig önskan från gästande lag.

– BoIS möter under lördagen Kalmar FF, AIK och Halmstad. På söndag spelar vi mot IFK Lidingö, Gais och Malmö FF, upplyser Kristian.

Båda dagarna inleds spelet klockan 9 och pågår till klockan 18. Det kommer att finnas möjlighet för publiken att köpa kaffe, grillat och annat som behövs för att hålla värme och fokus en lång dag.

Samtliga matcher spelas på Landskrona IP:s konstgräsplaner och det är definitivt värt ett besök för de som vill se några av landets mest talangfulla unga spelare tampas på vår hemmaplan.

Spelschemat kommer publiceras på hemsidan under fredagen.