I dag träffades ledare och klubbrepresentanter från Landskrona BoIS och IK Wormo för att planera en gemensam flickfotbollsaktivitet. Uppstartsmötet var lyckat och förhoppningsvis kan den första aktiviteten lanseras redan under april månad. 

Syftet med intiativet är att skapa ett större intresse för tjejfotbollen i Landskronaregionen och att locka fler tjejer till att börja spela fotboll. BoIS är ansvariga för de planerade aktiviteterna i nära samarbete med Wormo. Glumslövs FF och Asmundtors IF har också uttryckt intresse av att engagera sig.

– Det känns väldigt kul att kunna lansera detta tillsammans med våra grannföreningar, säger klubbchef Max Lundmark. Till en början planerar vi att arrangera öppna träningar för tjejer i olika åldrar. Vid dessa träningar kommer lag från Wormo och ev fler föreningar att delta.

Dessutom är tjejer som inte tillhör någon förening i dag välkomna på träningarna.

– Vi vill engagera oss i tjejfotbollen och detta samarbete med föreningarna som redan har tjejverksamhet känns som en perfekt start, hälsar Max.

Mer information om våra aktiviteter kommer inom kort på landskronabois.se.