Landskrona BoIS har gjort klart med en ny akademichef fr.om. säsongen 2019. Det är Tobias Celedon med fina erfarenheter från stockholmsfotbollen som kommer att axla rollen som ansvarig för ungdomsfotbollen i Landskrona BoIS.

-Vi anser att den här rekryteringen är den absolut viktigaste pusselbiten i klubbens satsning på ungdomsfotbollen och det känns oerhört kul att redan nu kunna göra klart med Tobias, säger klubbchef Max Lundmark.

Tobias kommer närmast från FC Djursholm men har tidigare arbetat som just akademichef under flera år i Vasalunds IF och har även meriter från Stockholms fotbollsförbund.

-Det känns spännande att anta utmaningen som akademichef för en så anrik förening som Landskrona BoIS med en tradition av att fostra elitspelare, säger Tobias.

Huvudpersonen fortsätter.

-Den långsiktiga planen är att BoIS på riktigt ska bli klubben för alla Landskronabor. Vi ska finnas för dem som vill elitsatsa men vi ska även finnas till för dem som tycker fotboll är världens bästa idrott men som inte har ambitionen att bli elitfotbollsspelare. Oavsett mål med sin fotboll är det övergripande målet att alla barn och ungdomar som spelar fotboll i BoIS ska fostras till goda samhällsmedborgare, säger Tobias.

-Den kortsiktiga planen för akademin är att med duktiga och välutbildade instruktörer få fram fler spelare till seniorlaget. Vi ska skapa en tydlig elitattityd och min främsta uppgift här är att skapa resurser så att våra spelare och ledare får så bra förutsättningar som möjligt utifrån rådande ekonomiska situation, fortsätter Tobias.

Tobias kommer redan under hösten smygstarta sitt arbete för att föreningen ska stå redo inför 2019. Däremot så kommer han inte tillträda förrän 2019.

-Vi hade gärna fått ner Tobias redan nu men som alla vet så är den ekonomiska situationen extremt tuff och därför får vi jobba med temporära lösningar tills Tobias tillträder efter årsskiftet, fortsätter Max.

-Det bör också poängteras att klubben identifierat akademichefsrollen som absolut nödvändig för att bygga upp ungdomsfotbollen och föreningens nysatsning på samhällsarbete i Landskrona. Behovet av en akademichef kommer alltså att finnas vare sig vi spelar i Superettan, Division 1 eller Allsvenskan. Möjligheten att rekrytera en akademichef 2019 är ett resultat av de besparingsåtgärderna vi genomför under 2018  vilket skapar utrymme nästa år, avslutar Max Lundmark.

Vi hälsar Tobias hjärtligt välkommen till Landskrona BoIS och hoppas få höra mer om arbetet med ungdomssidan senare under hösten.