På senaste årsmötet fick Mallek Shraim i U15 ett stipendium på 10.000kr. Med snart säsongen gången tog vi ett snack med Mallek om säsongen som varit och hur han ser på sin framtid.

För de som inte känner till dig Mallek, vem är du??
– Jag heter Mallek Shraim och är 15 år, född 2003. Jag är palestinier och är född och uppväxt i Danmark, kom till Sverige med mina föräldrar och min lillebror 2013 som 9-åring och sen dess har jag spelat i Landskrona BoIS. Jag spelar med U15 och U16 men kommer att tillhöra det som blir U17 permanent 2019. Min position på planen är innermittfältare men jag kan även spela som forward.

När och hur började du spela fotboll?
– Jag blev intresserad av fotboll när jag var runt 4-5 år. Det var min morbror, mamma och min morfar som väckte intresset ännu mer. Jag började spela i ett riktigt fotbollslag när jag började i skolan och då var jag 6 år. Det var en fotbollsskola i Odense, Danmark. Där tränade jag 4 gånger i veckan redan som 6-åring.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Jag är snabb, jag har bra kondition och har bra teknik. Jag har en god spelförståelse och är en bra ledare för laget. På planen så försöker jag uppmuntra laget så mycket som möjligt. 1v1 och att kombinera med mina lagspelare är också mina styrkor.

Vad är din målsättning med fotbollen?
– Mitt mål är att kunna nå toppnivån inom fotbollen, jag vill göra min familj, min klubb och alla som har stöttat mig stolta och fortsätta att göra det jag älskar mest av allt. Jag vill att världen ska komma ihåg mitt namn.

Du fick efter säsongen 2017 stipendiet från Landskrona BoIS ungdomsfond på 10 000kr som ska gå åt någon fotbollsaktivitet. Har du funderat vad du vill hitta på för något?
– Jag vill använda det till något som kan göra mig bättre, kanske att åka utomlands, testa på och träna med något topplag. Jag förväntar mig iallafall att pengarna ska hjälpa mig genom att få erfarenhet och kunskap av fotbollen från utlandet.

Säsong är snart slut, hur har året varit för dig?
– Detta året har varit jättebra. Jag har utvecklats mycket & jag tycker att U15 som lag har utvecklats detta året också. Jag har kommit ett steg närmare mitt mål.

Hur tycker du att du som spelare och människa gått fram under året?
– Jag har börjat att använda kroppen mycket mer. Det spelar ingen roll hur stor du är, så länge du är smartare och vågar använda kroppen så lyckas man. Jag har även blivit mycket positivare på planen, och upptäckt att fotboll inte bara handlar om att vinna, det kan även finnas motgångar.

Vad vill du förbättra inför 2019?
– Just nu så tränar jag ungefär 10-11 timmar i veckan med laget, skolan och individuellt. Jag vill till nästa säsong kunna träna upp till 15 timmar i veckan. Jag vill även utmana mig själv mer och utvecklas, jobba mycket mer med fysiken samt bli bättre som fotbollsspelare. Jag ska kunna ta en startplats i U17 och få så mycket erfarenhet som möjligt under året.

Vad är ditt bästa minne hittills under året?
– Jag har haft underbara minnen detta året och alla har varit jättebra. Men det finns ett som jag verkligen inte kommer att glömma och det är när jag fick reda på att jag ska spela med U17 permanent under och få chansen högre upp under 2019. Det är något som jag ser framemot. Ett annat minne är också när vi U15 spelade på A-lagsplanen och vann. När jag fick stipendiet och höll ett tal på årsmötet inför över 200 personer, det kändes verkligen speciellt och kommer att vara ett minne för livet.

Vi i Landskrona BoIS önskar Mallek stort lycka till framöver och hoppas att hans drömmar går i upplevelse!