Landskrona BoIS har gjort klart med en huvudtränare för föreningens U19-lag. Det är tidigare U17-tränaren Amir Jakirlic som tar steget upp till U19. Samtidigt står det klart att nuvarande huvudtränare Cheikh Sarr och assisterande Sebastian Malm lämnar BoIS.

– Jag är oerhört stolt och glad över att få möjligheten att träna vårt äldsta akademilag. Jag är redo för utmaningen och jag kommer att göra mitt bästa för att utveckla våra spelare och ge dem bästa möjliga förutsättningar för att kunna ta steget upp till vårt A-lag.

Akademichef Tobias Celedon är glad att ha en av de viktigaste posterna på plats inför 2019.

– Med Amir får vi en extremt fotbollskunnig tränare trots sin ringa ålder. Det är en modern och nyfiken tränare som lägger mycket tid på att ge sina spelare så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas. Jag är helt övertygad om att under Amirs ledning kommer samtliga spelare i U19 få en bred verktygslåda, både fotbollsmässigt och socialt, för att hantera kommande utmaningar framöver.

Vad kan vi då förvänta oss av Amirs ledarskap de närmaste åren?

– Jag ser mig själv som en mycket engagerad tränare som kommer att lägga mycket tid på varje spelare för att hjälpa dem att ta nästa steg i sin utveckling. Jag är väldigt organiserad och förbereder allt in i minsta detalj. Det jag kommer begära av spelarna och av mina kollegor är att vi alltid ger 100% på träning och match. Alla kan göra misstag och det kan accepteras så länge man lägger ner jobbet på att förbättra sig och göra bättre ifrån sig i nästa aktion, säger Amir.

Hur ser du på fotboll?

– Mitt sätt att se på fotboll stämmer bra överens med hur klubben ser på fotboll. För mig utgår allt från bollen – Vi vill ha bollen så mycket som möjligt för att kontrollera matcherna och kunna spela en effektiv anfallsfotboll. Så länge vi har bollen så kan motståndarna inte göra mål och när vi tappar bollen vill vi ta tillbaka den så fort som möjligt, fortsätter Amir.

Sedan tidigare har huvudtränare Cheikh Sarr valt att lämna BoIS och det gör även hans assisterande Sebastian Malm. Båda har gjort ett mycket bra jobb tillsammans med tränarkollegan Tomas Fanedl under året.

– U19 har gjort ett bra år där man konkurrerade i toppen av tabellen hela året. Lagets fina arbete visas inte minst i att flera av spelarna både tränat och spelat match med A-laget och dessutom har en del fått seniorkontrakt inför 2019, säger Klubbchef Max Lundmark.

– Vi vill rikta ett stort tack till Cheikh och Sebbe för deras insats i BoIS, avslutar Max.