Samtliga lag i våra lag i akademin är nu i full gång med sin träning inför säsongen 2019 och nedan följer en kort rapport och ledarpresentation från Akademichef Tobias Celedon.

U19
Leds denna säsong av Amir Jakirlic som är ett välbekant ansikte i Landskrona BoIS. Amir har den högsta utbildningen som ungdomstränare med UEFA Youth Elit. Till sin hjälp har Amir Igor Misanovic och Tomas Fanedl. Tomas var assisterande i U19 även 2018 och vi är nöjda med att Tomas fortsätter så det finns kontinuitet. Igor är ny i föreningen och kommer närmast från Högaborgs U19 där han var ansvarig. U19 bygger till stora delar ett nytt lag då en del spelare från 2018 antingen blev för gamla för att fortsätta i denna verksamhet eller sökte sig vidare till andra föreningar.

U17
Detta är en intressant trupp som kommit långt i sin offensiva utbildning och som fått jobba tillsammans under en lång period. Max Mölder har som bekant ett dubbelt uppdrag som assisterande i A och som ansvarig i U17, Max har en gedigen bakgrund som tränare och spelare vilket är precis vad U17-spelarna behöver i sin fortsatta utbildning. Max kommer assisteras av Oskar Ottersten som närmast kommer från Ystads IF seniorlag och av Lennart Mårtensson som är en trotjänare i föreningen.

U16
Gruppen hade inledningsvist ett tufft 2018 men gjorde stora framsteg under Simon Christenssons ledning. Simon fortsätter som ansvarig även denna säsong med hjälp av Mohamed Abushark som tar steget från U14 uppåt och tillsammans med en annan trotjänare Conny Hindemith. Conny är även samordnare mellan BoIS och NIU och har en viktig roll i att få fler av våra spelare att söka gymnasieutbildningen i vår regi.

U15
Denna grupp har en ny ledarkonstellation under ledning av Richard Persson som tidigare varit i föreningen samt Bleron Shala. Bleron har en bakgrund som spelare i föreningen och är ett intressant och ungt namn inför framtiden. Till sin hjälp fortsätter även Fredrik Jönsson i en lagledarroll som han haft senaste säsongerna.

U14
I denna grupp har vi ingen ansvarig ledare klart. Det är viktigare för oss att rätt person tar över gruppen än att bara tillsätta tjänsten och därför får rekryteringsprocessen ta lite längre tid. Gruppen leds för tillfället av undertecknad.

U13
Simon Christensson leder även denna grupp som är yngst i akademin. Assisterande i U13 är Johan Grönlund som är nyinflyttad i Landskrona och tidigare varit verksam i ett flertal Malmöföreningar.

Skolverksamhet
BoIS tog över NIU-verksamheten på Öresundsgymnasiet inför höstterminen 2018, programmet hade då bara sju elever. Inför kommande läsår har Amir Jakirlic som ansvarig instruktör, Conny Hindemith som samordnare och Pernilla Ripa, rektor på idrottsprogrammet, jobbat hårt med nyrekryteringen och i dagsläget har vi över 30 sökande inför höstuppstarten 2019 vilket är väldigt positivt.  Föreningen jobbar för närvarande med att hitta nya samarbeten med grundskolor.

Basverksamhet
Akademiverksamheten har till stora delar satt sig och nästa verksamhetsområde som ska få en genomlysning är basverksamheten från 6-12 år. Det som står närmast på tur är att implementera den nya utbildningsplanen samt separera knattegruppen så vi har åldersbaserade grupper framöver. Till hösten 2019 kommer vi sedan starta upp knatteskola för barn födda 2013.

Heja BoIS!

/Tobias Celedon