Under tisdagskvällen samlades hela akademin från U19 ner till U13 i Folkets Hus för olika föreläsningar.

Utbildningskvällen var ett nytt grepp för akademin då man samlade flera föreläsare under en kväll mot tidigare då man spridit ut föreläsningarna under hela året. Även föräldrar var välkomna och ett 40-tal närvarade utöver akademins ca 100 spelare.

De ämnen som gicks igenom var följande

Kost och hälsa – vilken typ av mat är viktigt för en spelare för att orka prestera men även för att återhämta sig mellan träningar och match. Även praktiska tips gavs för att underlätta vardagen med skola och träning.

Antidoping – hur går en dopingkontroll till, vem kan bli dopingtestad och vem ansvarar vad man får i sig var några av de saker som gicks igenom.

Matchfixning – akademispelarna fick samma genomgång som herrlaget fick i måndags kring hur man motverkar matchfixning och vad konsekvenserna av att delta i matchfixning.

Agentverksamhet – sedan 2018 har Svenska Fotbollsförbundet återinfört en förmedlarlicens (agentlicens), vad innebär den egentligen och vad ska man som spelare och förälder tänka på när man blir kontaktad av en förmedlare.

Det blev således en lång kväll med mycket, men viktig information för killarna och föräldrar.

Vi tackar Ronja Hanssen och L-G Schütt från Skåneidrotten som föreläste kring kost och antidoping, Jimmy Fors från Ettanfotboll som pratade om matchfixning samt Samir Mujagic som berättade hur det är att jobba som förmedlare/agent.