Landskrona BoIS ungdom och Svalövs BK fördjupar samarbetet mellan klubbarna på ungdomsnivå med syfte att stärka fotbollsregionen.

Samarbetet innebär konkret att Landskrona BoIS inledningsvis håller i ledarutbildningar för Svalövs BK ledare samt att vi förlägger viss spelarutveckling i Svalöv.

Tobias Celedon om samarbetet
– Samarbetet med Svalövs BK har liknande upplägg som det med Marieholms IS som vi tecknade tidigare under våren med utbildningar för ungdomsledare och camper i Svalöv senare under året. Då vi har ett flertal spelare i vår akademi med Svalöv som moderklubb känns det riktigt bra att vi nu har ett fördjupat och konkretiserat samarbete som kommer leda till en starkare fotbollsregion.

Lars Pettersson Svalövs BK
– Vår förhoppning med samarbetet är att kunna ge våra främsta talanger möjlighet till extra träningar och att övergången till elitfotbollen ska ske på ett enkelt och smidigt sätt. Genom att ha en övergångsfas kan våra spelare först testa på om de verkligen vill satsa fullt ut på fotbollen.  Vi hoppas även att våra ledare kan få en kick genom fortbildning tillsammans med Landskrona BoIS. Att allt detta finns dokumenterat och hur det ska fungera är väldigt positivt.