Försäsongen har inte bara varit rekordlång för A-laget utan även P19-P16 har fått sin vårsäsong uppskjuten och premiärspelar precis som A-laget helgen 13-14 juni.

I och med den vår som varit blir även upplägget annorlunda för våra äldsta pojklag. Samtliga lag spelar en enkelserie där man startar direkt med höstomgångarna och spelar tre matcher innan lagen går på en kortare sommarledighet för att sedan fortsätta med 7-8 matcher under sensommaren.

P19 och P17 har samma upplägg där man spelar sina höstmatcher därefter går topp fyra till ett första kval, segraren i den kvalgruppen går vidare till ett andra kval mot andra regioner där två av tre lag kvalificerar sig till P19 respektive P17 Allsvenskan. Missar man placering 1-4 i höstserien fortsätter man i B-slutspel under senhösten.

P16 spelar likt de äldre lagen sina höstmatcher, topp fyra i den gruppen går till ett A-slutspel mot andra regioner medan övriga spelar ett b-slutspel.

Amir Jakirlic om P19
Det har varit en annorlunda försäsong, vi fick flera bra matcher i ligacupen under februari/mars för att sedan hamna i ett läge där våra spelare födda 2001 inte fick spela matcher vilket är speciellt. Det har dock gjort att fler yngre spelare har fått chansen i de träningsmatcher vi spelat och gjort det bra. Inför helgens premiär mot Eskilsminne är i princip alla friska och det det är en förväntansfull stämning i truppen med bra träningar under veckan.

Tobias Celedon om P17
Det är klart vi velat spela tävlingsmatcher från april och vi har lagt om försäsongsschemat vid tre tillfällen. Nu när vi börjar närma oss premiär på riktigt känns det ändå som den långa försäsongen gjort gruppen mer gott än ont. Många nya spelare kom in i vintras och dessa har fått komma in i föreningens arbetssätt på ett bra sätt i lugn och ro utan hets kring tävlingsmatcher vilket jag tror kommer gynna gruppen på ett bra sätt under resterande del av säsongen. Vi har ett tufft spelschema direkt med tre matcher på 1,5 vecka mot bra motstånd och vill vi vara med i toppen måste vi vara med från början.

Jeff Petersson om P16
Precis som för alla andra lag i föreningen har det varit en lång och oviss försäsong. Vi började spela ligacupen i november och sedan a-slutspel under inledningen av 2020 där vi fick bra matcher mot bra motstånd samt gjorde flera positiva resultat.

Träningsmatcherna efter det har handlat mycket om att utveckla vårt spel vilket gett resultat. Vi har fått ha mycket boll som vill vill och hela tiden haft som mål att styra matchbilden. Vi vill att motståndarna ska anpassa sig efter oss, vilket gått bra i stora delar oavsett om det är ett P16-lag eller ett P19-lag vi mött. Truppen har tagit bra steg framåt i både det tekniska och taktiska så det ska bli roligt att äntligen få köra igång Nationella-serien nu.