Efter en maratonlång försäsong är det nu äntligen dags för damernas efterlängtade seriepremiär. Landskrona BoIS nysatsning på ett damlag har inte haft en enkel inledande resa, pandemin har satt fälleben på lagets ambitioner, men nu är tiden kommen.

Den första matchen är dessutom riktigt läcker. Stora rivalen Helsingborgs IF, som också startat upp ett damlag inför den här säsongen, gästar nämligen Landskrona under fredagskvällen. Matcherna mellan BoIS och HIF är alltid berikade med extra lager och den i morgon är sannerligen inget undantag.

En extra dimension är att morgondagens batalj är den första matchen på IP med tillåten publik efter att restriktionerna lättats från första juni. 500 personer kommer närvara och det känns fantastiskt roligt att laget får ett sådant stöd i den första historiska seriematchen hemma i Landskrona.

Landskrona BoIS hade så klart gärna spelat fler träningsmatcher inför premiären, som alla andra lag i samma sits, men en match lyckades laget ändå klämma in.

Den spelades under tisdagskvällen, borta mot Hörby IF som tillhör division 3 till vardags. BoIS vann matchen med 1-0, efter mål av Ida Nielsen. Att få vinna samt hålla nollan var välkomna besked och kampen var verkligen ett kvitto på att det ryms gott om kompetens i laget.

Att spela seriematch är dock en annan sak och det kommer krävas en ny ramstark kollektiv prestation om poäng ska kunna bärgas.

För fredagens motstånd må vara nystartad, liksom randigt, men många av spelarna som HIF rekryterat har erfarenhet från spel betydligt högre upp i seriesystemet. Några av dem har meriter från allsvenskt spel.

Både BoIS och HIF vill på sikt avancera genom seriesystemet, det är en uttalad målsättning som bägge klubbarna presenterat. Helsingborgarna har det solklara favoritskapet inför säsongen men ingenting är omöjligt och Landskrona BoIS går in i säsongen med stor tilltro till den egna förmågan.

Framför allt ska det bli förbannat roligt att äntligen få dra igång och vi kommer följa framfarten med stor nyfikenhet och entusiasm.

Matchen startar 19:00 på fredag kväll och vi önskar laget stort lycka till. Kör så det ryker!

Matchen kommer att livesändas på hd.se.

Stötta Landskrona BoIS genom att köpa digitala biljetter, och samtidigt vara med i dragningen av fyra ”Skånes lag-posters.” Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i lottningen.

Läs intervjun med huvudtränare Richard Persson HÄR