Landskrona BoIS tog sin tredje raka seger i vårepilogen på Skytteholms IP, mot Vasalunds IF. Randigt vann med övertygande 3-0 och befäste därmed sin plats överst i tabellen. Det innebär helt sonika att Landskrona BoIS går på uppehåll som serieledare. Ingen hade nog kunnat förutse ett sådant scenario inför säsongen och vi är många som lyfter på hatten över laget och ledarnas prestation.

BoIS fick en drömstart uppe i Solna, som bjöd på tropiska temperaturer under lördagseftermiddagen. Melker Heier, som nyss kritat på nytt kontrakt, tackade för förtroendet genom att skapa en straff redan i den sjunde matchminuten. Melker tråcklade sig igenom på liten yta och råkade ut för ett klassiskt fälleben.

Från straffpunkten var Filip Ottosson iskall och mittfältaren gjorde därmed sitt tredje mål för säsongen.

BoIS, som inledde matchen med entusiasm, fortsatte att trumma på och hemmalaget hade huvudbry med skånelagets variationsrika spel.

Vasalund är dock ett lag med stora offensiva kvaliteter och i denna match var det främst på fasta situationer som laget skapade oreda. Efter knappa kvarten spelad var man nära att utjämna men Robin Hofsö agerade räddande ängel efter att ha nickat bort bollen på mållinjen.

I matchminut 27 blåste domaren för Vasalundsstraff, efter en duell med Melker Heier. Den assisterande domaren vinkade dock avvärjande och reprisbilderna visade också att Yasouka Takuto i Vasalund råkade snubbla på sig själv. Domaren tog därför mycket riktigt tillbaka straffen.

Strax därefter gavs Robin Hofsö, vackert frispelad av Filip Ottosson, ett gyllene tillfälle att utöka BoIS ledning. Målvakten gör dessvärre en finfin enhandsräddning och förvägrade därmed anfallaren sitt andra mål för säsongen.

Med tio minuter kvar av den inledande halvleken hamnade BoIS i trubbel. Viktor Wihlstrand fick ett jack i pannan, vilket ledde till blodvite, och han var därför utanför sidlinjen för omplåstring. Vasalund utnyttjade det numerära överläget och hade målkänning vid ett par tillfällen i samband med fasta situationer.

Allra närmast var Vasic, som kom till avslut från nära håll, men Amr Kaddoura svarade för en strålande parering.

Med minuten kvar att spela var BoIS oerhört nära att utöka sin ledning, genom Sumar Almadjed. Den sittande mittfältarens avslut gick mellan benen på en VIF-försvarare men tog dessvärre i stolpen och ut.

Randig uddamålsledning i paus.

BoIS trummade på i akt två och tog verkligen tillvara på lägena som uppstod. I matchminut 67 utökade laget ledningen på hörna. Alexander Tkacz hittade Viktor Wihlstrand som distribuerade bollen vidare i mål med hjälp av sin bandagerade hjässa. Hans första mål för säsongen.

Fem minuter senare svarade Amr Kaddoura för vårens kanske svettigaste räddning. Vasalunds fixstjärna, Mai Traore kom till avslut från nära håll. BoIS-målvakten visade prov på enastående reflexer och lyckades rädda bollen som gick ut till en resultatlös hörna.

Istället skulle BoIS punktera matchen, med tio minuter kvar att spela av ordinarie matchtid. Än en gång var det på hörna, slagen av Alexander Tkacz, och återigen var Viktor Wihlstrand framme och nickade bollen i mål.

BoIS hade inga bekymmer med att spela av matchen därefter och knep ånyo en rättvis trepoängare.

Den tredje raka segern säkrades och efter elva spelade omgångar har BoIS samlat på sig 22 pinnar. Laget är därmed serieledare efter vårsäsongen, inget annat än en enastående bedrift.

För laget väntar nu ett tio dagar långt uppehåll. Laget startar upp träningen igen den 1 juli och därefter är det full förberedelse inför återuppstarten av Superettan, hemma på IP mot Trelleborgs FF den 17 juli.

En träningsmatch ska också spelas, även den på hemmaplan. Fredagen 9 juli, avspark 15:00, gästas vi av danska B93.

Vill du se serieledande BoIS på plats efter uppehållet? Investera då i ett årskort HÄR och var därmed säker på en plats.