Landskrona BoIS och Malmö FF har kommit överens om en utlåning av David Edvardsson. Mittfältaren kommer tillhöra randigt under hela 2023. 

David är född 2002 och är ursprungligen från Grebbestads IF där han redan 2018 gjorde seniordebut i division 1. Inför 2019 gick flyttlasset till sydvästra Skåne och i MFF flyttades han upp i A-laget i slutet på 2020. 

På plan är David en tvåvägsspelare som kombinerar sin fina passningsfot med rejäl arbetskapacitet.

Den allsvenska debuten är en box som tickades i under hösten, men i IFK Värnamo dit han var utlånad under efteråret. I Småland spelade han sju matcher och mäktade då med två assist. David har också hunnit med ett äventyr i danska Jammerbugt där han spenderade delar av 2021. 

Nu är det Landskrona som gäller och vi gläds åt att ha David på plats redan när träningen startar upp igen den 9 januari.   

Erik Edman om nyförvärvet

Vi är jätteglada att David väljer att komma till Landskrona BoIS. Nu har vi fyra ruggigt högkvalitativa innermittfältare vilket vi tycker är ett stort kvalitetsbesked. Med så stark bredd har vi möjlighet att maximera våra möjligheter att både prestera och vinna. 

David är en ”BoIS-mittfältare” utifrån sina kvaliteter i passningsspelet. Både i det långa och korta är han väldigt skicklig. Han har sin ringa ålder till trots en mognad att dels kunna pulsera spelet, dels ha god förmåga att läsa av sin omgivning. 

Han hann visa upp sig i Allsvenskan under hösten så han kommer till BoIS med bra tempo i benen. 

Vi hälsar David randigt välkommen till Landskrona. Se honom på plats genom att införskaffa årskort. Just nu är det 400:- rabatt på årskortet. Mer info HÄR

Foto
  • Bildbyrån