Under onsdagseftermiddagen tog Landskrona BoIS sin andra raka seger mot danskt motstånd. B93 besegrades med 1-0 på IP. Matchens mål gjordes av Kofi Asare i matchens slutskede.

I stora stunder gjorde hemmalaget en mycket bra insats i ett solkysst Landskrona och våra ränder hade god kontroll på handlingen. I första halvlek förlades spelet nästan uteslutande på B93:s planhalva och BoIS vaskade fram en handfull 100%:iga målchanser.

Bland annan gjorde man tre mål som samtliga blåstes av för offside. Dessutom en stolpskott från Robin Dzabic och en hel del andra farligheter som kunde (läs borde) ha resulterat i mål.

Halvleken förblev dock mållös.

Omgående i andra halvlek var det nära igen, denna gång genom Sam Hegdal. Han blev dock nedriven i sista stund och vi var nog många på plats som ansåg att domaren borde blåst för straff.

I den avslutande akten gick det inte lika friktionsfritt. B93 fick mer att säga till om och man lyckades också skapa ett par målchanser. Bland annat ett ribbskott. I övrigt hade Svante Hildeman och backlinjen bra styr på sitt motstånd.

Med fem minuter kvar att spela skulle utdelningen till sist bli till för Landskrona BoIS. Ett vackert anfall som inleddes med att Philip Andersson slog en vacker boll på djupet till Jesper Strid. Ytterbacken tog emot och hittade Kofi Asare snett bakåt i straffområdet. Anfallaren lurade bort sin bevakare och placerade därefter bollen enkelt i mål. Grannt!

Matchen slutade alltså 1-0 och vi gläds åt att fortsätta rada upp starka prestationer.

På lördag avslutar vi den danska ugen. Hellerup gästar Landskrona IP, avspark 13:00 och vi går så klart för den tredje raka segern. Detta är också genrepet inför första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, mot Djurgårdens IF.

Värt att notera

  • Philip Andersson gjorde sin 411 match i Landskrona BoIS-tröjan. Tionde flest i klubbens historia. Den randiga hatten är av. Upp till Sven ”Skinka” Malmborg på niondeplatsen är det nu bara sex matcher så mycket talar för att kaptenen fortsätter klättra denna säsong.
  • Kofi Asare gjorde sitt första mål i den randiga tröjan. Stort grattis!
  • Landskrona BoIS har nu hållit nollan i fem raka halvlekar. En fin svit vi gärna bygger vidare på.
  • Den brokiga avsparkstiden till trots var det ändå många som hittade till Landskrona IP till matchen. Vi tackar för stödet och hoppas att vi ses igen på lördag.

Vill du bli medlem?

https://landskronabois.se/medlem/

Vill du köpa årskort med 400:- rabatt?

https://landskronabois.se/arskort/