I morgon kväll är det äntligen dags för årets första tävlingsmatch och i Svenska Cupens första gruppspelsomgång väntar Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Avspark 18:30.

En tuff men inspirerande uppgift för Landskrona BoIS som reser till Stockholm under söndagen.

Djurgården har verkligen etablerat sig i det allsvenska toppskiktet och med en rad spännande nyförvärv är det många som tror att blåränderna har goda möjligheter att gå hela vägen denna säsong.

Under fjolåret slutade laget tvåa efter seriesegrande BK Häcken. Dessutom skördade Djurgården stora framgångar i Euroaspelet. I Conference League är man vidare till åttondelsfinal där en ännu inte fastställd motståndare väntar.

Nu under försäsongen har Djurgården hämtat in halva BP, Jacob Bergström och Carlos Gracia från Mjällby samt prestigeförvärvet Oliver Berg från Kalmar FF. På minuskontot är förlusten av Hjalmar Ekdal så klart kännbar. Mittbacken såldes till Burnley för en gedigen påse sekiner vilket Bosse Andersson nog är rätt så belåten med.

Sammantaget är känslan att DIF står väl rustade inför det trefrontsslag klubben nu står inför. Däremot säger resultaten i träningsmatcherna något annat. I genrepet mot IFK Värnamo, hemma på konstgräset på söder, förlorade Djurgården med 4-1. Ett resultat som också speglade matchbilden då Värnamo var hetare för dagen.

Nu ska man inte dra för stora växlar av sådana resultat, det är sen gammalt, och klart är att Djurgården går in i matchen som favoriter.

Landskrona BoIS reser upp med entusiasm i benen. Det unga, hungriga laget har en stark försäsong i ryggen och är säkerligen nällade på att bevisa sig mot det meriterade motståndet.

I den randiga truppen hittar vi två spelare med förflutet i Djurgården – Kofi Asare är med på bussen som reser norröver medan Melker Jonsson, som nyss återvänt från sin skada, får vänta lite med comebacken.

Även Emil Lindman, Jesper Strid och Alec Brandt Erlandsson saknas på grund av skador/känningar.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Max Nilsson, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Till matchen har det sålts dryga 8000 biljetter så det lär vara ett solitt tryck inne på Tele2. En rolig utmaning för våra BoIS-pågar, så klart, och fokus ligger som alltid på att bedriva vårt spel i så stor utsträckning som möjligt.

Avspark 18:30

Har man inte möjlighet att se matchen live sänds den på C More. Just nu finns ett frikostigt erbjudande då du kan teckna ett abonnemang i tre månader för halva priset genom att använda koden LANDSKRONACUPEN2023. Då får dessutom BoIS 150 kr i kickback. Följ länken för mer info:

https://landskronabois.se/2023/02/17/erbjudande-fran-cmore/

Senast Landskrona BoIS mötte Djurgården var 2005. Även den matchen spelades i Stockholm, på Stockholms Stadion, och randigt vann med 1-0. Målet gjordes av Andreas Yngvesson.

På Grimsta spelar övriga två lag i gruppen, Brommapojkarna – Örebro SK. Även den matchen startar 18:30.