Landskrona BoIS tog en meriterande seger i den andra gruppspelsomgången borta mot Brommapojkarna. Våra ränder, för dagen iklädda Skånes Uruguayare-tröjan, vann med 3-2 på Grimsta och tog därmed rejälv revansch efter förlusten mot Djurgården.

Ousmane Diawara gav BoIS ledningen och i andra halvlek var det Melker Widells tur att kliva in i handlingen. Anfallaren gjorde sina två första mål i randigt och var på många vis den stora tungan på BoIS-vågen.

Gästerna gjorde en mycket bra insats i kylan på Grimsta. Försvarsspelet satt betydligt bättre och framåt visade BoIS prov på stor variation.

Redan i fjärde matchminuten kom ledningsmålet. Camil Jebara ryckte sig loss på sin högerkant och serverade sedan Ousmane Diawara. Anfallaren stod helt fri och placerade kliniskt bollen vidare i mål från sin position i straffområdet.

BoIS fortsatte att ha kontroll på matchen men efter kvarten spelad fick BP lite mer fart under mockasinerna. I 17 minuten kom också kvitteringen. Domaren blåste straff efter en inläggssituation där rättskiparen ansåg att en BoIS-försvarare fasthöll sin BP-försvarare på ett otillåtet sätt.

Oscar Pettersson satte straffen bakom Svante Hildeman som åtminstone slängde sig åt rätt håll.

Resten av halvleken var förhållandevis jämn men vi kan inte författa detta referat utan att behandla straffen som Landskrona BoIS berövades. Jesper Strid slog en fin boll på djupet till Diawara som sprang sig fri. En BP-försvarare försökte komma till undsättning genom att glidtackla men träffade bara ”Oussie” som bryskt föll till marken. Kanske den mest solklara straffen på den här sidan av årsskiftet men domaren valde att fria vilket fick samtliga BoIS-anhängare på plats att förgäves protestera vilt.  

Resultatet stod sig halvleken ut.

Under den första halvtimmen av andra halvlek var det BoIS för nästan hela entrépengen. Gästerna kontrollerade tillställningen och lyckades etablera sitt spel på hemmalagets planhalva. I den 57 minuten skulle övertaget också resultera i utdelning. Jesper Strid slog ett väl avvägt inlägg från högerkanten och Melker Widell visade prov på imponerande spänst när han med häng i luften placerade bollen i mål med hjälp av pannan.

Landskrona fortsatte att diktera och Melker Widell var inte klar denna söndagskväll. I den 74 matchminuten svarade nyförvärvet inför säsongen för matchens finaste prestation. Från sin vänsterkant snurrade han bort sin försvarare och gick sedan inåt banan. I utkanten av straffområdet gick Widell på överraskande avslut som kliniskt slickade insidan av den främste stolpen. Ett vackert litet nummer som fick alla BoIS-supportrar på plats att skrika ut sin glädje.

Med en tvåmålsledning och solitt spel kändes det som att BoIS skulle gå mot en lika komfortabel som rättvis seger. Med tio minuter kvar att spela skulle dock en BP-reducering bli till. Detta efter onödigt slarv i försvaret.

Det kom dock ingen befarad hemmastorm och Landskrona BoIS kunde freda eget mål fram till slutsignalen.

Därmed tog våra ränder den första trepoängaren denna tävlingssäsong och inför den sista gruppspelsmatchen har vi en teoretisk chans att nå slutspelet.

Eftersom DIF vann mot Örebro ska det dock mycket till men så länge möjligheten existerar så går vi så klart för det.

På lördag möter vi Örebro hemma på Landskrona IP. Avspark 13:00 på konstgräset och biljetter till matchen inhandlas via nedan länk. Årskortsinnehavare går in utan kostnad.

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/82?S=0

Notiser från matchen:

Melker Widell gjorde sina första mål i BoIS-tröjan.

Ousmane Diawara har nu gjort mål i två raka cupmatcher mot allsvenskt motstånd.

De målgivande passningarna kom från Camil Jebara, Jesper Strid och Edvin Dahlqvist.

Detta är för övrigt den första segern i ett cupgruppspel sedan den 7 mars 2021. Då slog vi Akropolis och den matchen spelades också på Grimsta.  

Som alltid önskar vi skicka ett stort tack till alla er som stöttade BoIS under gårdagen. Alltid lika uppskattat!

Glöm nu inte att det återstår två dagar av vår årskortskampanj. 400 kr rabatt är en bra deal som många redan valt att hoppa på. Gör det du också genom nedan länk:

https://landskronabois.se/arskort/