Att bilda naturliga bryggor mellan ungdomsverksamheten och seniorlagen är viktigt för Landskrona BoIS. Vi kanske inte kan bli självförsörjande fullt ut, och det vill vi nog inte heller, men för identiteten och ekonomin är det av stor vikt att våra representationslag består av en ansenlig mängd spelare som gått igenom klubbens akademi.

Därför är vi också väldigt glada över att fyra av våra herrspelare på olika sätt är engagerade i vår ungdomsverksamhet. Genom deras närvaro ökar förståelsen för Landskrona BoIS och naturligtvis sitter de på stor kunskap som kommer göra våra yngre förmågor gott i framtiden.

Amr Kaddoura är målvaktstränare för P13 och P14, Adam Egnell är tränare i P13 och Robin Dzabic i P15.

Dessutom har vi Svante Hildeman som håller i workshops i ämnet ”Hållbar Karriär”.

Dessa tillfällen berör allt från identitet till vad det egentligen innebär att ”lyckas” inom sin fotboll. Dessa små utbildningar skänker klubben ytterligare mervärden och vi tog en pratstund med Svante om hans specifika roll i sammanhanget.

Berätta om workshoparna du håller i.

De kan se lite olika ut beroende på vilka tankar som dyker upp i deltagarna. Meningen är att väcka diskussioner som förhoppningsvis kan stärka ungdomarna som fotbollsspelare, men framför allt som människor. Nu på måndag ska vi på på bio och se Tigrar, filmatiseringen av Martin Bengtssons bok ”I skuggan av San Siro” står på menyn.

Hur har responsen varit från deltagarna?

Jättebra! Det är spelarna som driver våra workshops framåt och jag blir varje gång imponerad av vilka kloka och drivna spelare vi har i akademin.

Du har inga problem med att vädra dina åsikter via dina plattformar. Hur viktigt är det för professionella fotbollsspelare att inte bara identifiera sig med sin utövning?

För mig är det viktigt! Om mina ansträngningar inom fotbollen har gett mig en liten plattform för att kunna kämpa för saker jag tycker är viktiga, så vore det dumt att kasta bort den möjligheten.

När du hör ord som idrottsrörelse och medlemsdemokrati, vilka typer av känslor uppstår inom dig då?

Det blir jag alldeles varm av. Det är hela fundamentet i svensk fotboll och det är vad som gör att vi aldrig kan köpas. Det må ha varit före min tid men jag vet hur föreningsdemokratin så sent som 2018 visade sig stark i BoIS och förde klubben i en positiv riktning. Det är något värt att kämpa för och som inte bör tas för givet.

Vad gör Landskrona BoIS till en speciell klubb och varför ska man vara medlem i den?

Under mina hittills två år här tror jag mig ha lärt känna BoIS som klubb och därigenom Landskrona som stad. Klubb och stad är tätt sammankopplade på ett sätt som är få andra förunnat. Genom BoIS har vi möjlighet att vecka efter vecka åka land och rike runt och representera Landskrona, på plan såväl som på läktare. Hur fett är inte det? Som medlem kan man dessutom påverka klubben genom årsmöten OCH få tillgång till exklusivt innehåll på medlemssidan. Det vill man inte missa.

Avslutningsvis, du har också gjort dig ett namn genom ditt stora bokintresse. Vilken bok önskar du rekommendera?

Då får det bli ”I skuggan av San Siro” av Martin Bengtsson! Har jag kanske redan tipsat om den? I så fall tipsar jag om ”Säg Inget” av Patrick Radden Keefe. En berättelse om irländsk historia under The Troubles.

Kommunikation sticker emellan med tidigare tennisspelaren Andre Agassis självbiografi ”Öppen”. En naken skildring om ett på många vis extraordinärt liv.

Vill du ha fler boktips? Vill du fortsätta se till så att Landskrona BoIS representerar vår stad på bästa randiga manér? Då är ett medlemskap det bästa alternativet. Följ länken för en biljett till gemenskapen.

https://landskronabois.se/medlem/