Dam

I morgon lördag är det äntligen dags för årets första träningsmatch. Våra damer reser till Bjärehalvön, närmare bestämt Vejby IP, för match mot Vejby IF.

Avspark 13:00.

BoIS har varit i träning sedan tidig januari och under den första knappa månaden har fokus varit på att sätta grunderna i både anfalls- och försvarsspelet. Med ny tränare och nya spelare handlar det om att bilda relationer som gör att laget står enade till premiären senare i april.

Som alltid spelar träningsmatcherna en viktig roll i detta arbete och den första är så klart lite extra speciell.

För motståndet svarar alltså Vejby IF. Detta är också en seriekonkurrent och att mäta krafterna med sådana skänker alltid ett extra lager. Förra året spelade man i olika division 3-serier och Vejby slutade åtta i sin.

Nya tag denna säsong och förhoppningen är säkerligen att nå en plats på övre halvan. Förra årets stora målskytt, Elin Nilsson är kvar i klubben. Hennes tolv mål på 17 matcher gör anfallaren till en väldigt värdefull pusselbit.

Landskrona BoIS kommer så klart fullt ut fokusera på den egna prestationen. Insatsen är det viktigaste samtidigt som det alltid är skönt att tidig navigera in på vinnarspåret.

Klockan 1 skjuter vi igång säsongen och vi önskar laget stort lycka till.

Intervju med huvudtränare, Christian Berglund hittas via länken

https://landskronabois.se/2024/01/29/christian-berglund-infor-vejby/