Övertygande vinst mot Halmia

Det går framåt för BoIS. Den tredje träningsmatchen var också den hittills bästa. Bra försvarsspel, högre tempo och så tre mål. BoIS vann över gästande Halmia med 3-1, samtliga mål gjordes i andra halvlek. Halmias reducering kom i sista matchminuten.

BoIS vilade en del spelare, vilket gjorde att några U19-spelare fick chansen och de visade att de vill vara med och konkurrera om en plats i laget. Både Fredrik Gunnarsson på innermittfältet och Abdo Hadrous på vänsterbacken spelade från start och var med i samtliga 90 minuter. Båda fick beröm efteråt av BoIS-tränaren Agim Sopi.

– Det är jättekul att våra ungdomar verkligen visar att de vill vara med och konkurrera om platserna. Båda gör en fantastiskt bra insats. Även Viktor Gustavsson hoppade in och fick visa sin kapacitet.

Men det var en rutinerad spelare som var planens kung, nämligen Igor Arsenijevic på innermittfältet.

– Ja, han var nästan överallt. Vilken enorm arbetskapacitet han har, säger Agim, som för övrigt var mycket nöjd med försvarsspelet.

– Den här gången släppte vi knappt till några chanser för våra motståndare. Vi gav inte heller de en möjlighet att kontra. Tyvärr fick de in ett mål i slutet, men det är sådant som kan hända när matchen redan är vunnen, men för den skull inget jag är nöjd med.

BoIS skapade inte så mycket i första halvlek, desto mer efter paus. Det fanns bud på betydligt fler mål. Efter knappt tio minuters spel tog BoIS ledningen. Filip Pivkovsk slog en frispark från vänster och den nickades in av en av de minsta spelarna, Igor Arsenijevic. Bara dryga minuten senare blev det 2-0. Jonathan Levi offrade sig efter att en Halmiaförsvarare inte lyckades få iväg bollen och gjorde mål.

En kvart senare trodde man på 3-0. Erik Pärsson fick en jättechans att göra sitt första mål men lyfte bollen i fritt läge över målet. Erik tog revansch när han minuten senare spelade snett bakåt till Filip Pivkovski som bara hade att lägga bollen i tomt mål och 3-0.

BoIS startade med det här laget: Amr Kaddoura – Dennis Olofsson, Philip Andersson, Philip Ljung, Abdo Hadrous – Alexander Tkacz, Fredrik Gunnarsson, Igor Arsenijevic, Filip Pivkovski – Jonathan Levi – Erik Pärsson.

Byten under andra halvlek: Jonathan Levi och Filip Pivkovski mot Admir Aganovic och Viktor Gustavsson. Därefter Erik Pärsson mot Eldin Besic.

Text och foto: Bert Lundqvist