Superettan-laget Trelleborgs FF kom på besök – då vann BoIS med klara 4-0. — Vi dominerade bollinnehavet, hade en massa chanser och var stabila där bak, summerade Agim Sopi.

För första gången under försäsongen skulle BoIS ställas mot ett lag från en serie ovanför sig själva, då förra årets seriesegrare Trelleborgs FF kom till IP. Bortalaget inledde faktiskt bäst och BoIS hade svårt att komma upp på offensiv planhalva de första 10-15 minuterna. Därefter började BoIS spela upp sig och Viktor Svensson nickade in 1-0 efter en hörna 22 minuter in i matchen. Målet kom i en bra BoIS-period och efter målet jämnade Trelleborg ut spelet igen.

1-0 stod det i halvtid, men bara sju minuter in på andra halvlek hade BoIS hunnit göra både 2-0 och 3-0. Tvåan kom i 50:e minuten. Alexander Tkacz boll friställde Erik Pärsson som lobbade över en utrusande målvakt. Bara två minuter senare kom 3-0, sedan Rasmus Alms skott letat sig in vid bortre stolpen. BoIS spelade med ett varierat passningsspel och bjöd inte Trelleborg på några chanser. 4-0 gjorde Filip Pivkovski efter 72 minuter, och det var matchens delikatess. Han fick bollen till höger, strax utanför straffområdet. Med ett hårt skott hittade han bortre krysset, otagbart för Trelleborgs målvakt Fredrik Persson.
BoIS höll sedan uppe spelet väl de sista 20 minuterna och såg alltså dessutom till att hålla nollan.

— Vi sa innan matchen att så länge vi håller nollan så kommer det att gå vägen, inte släppa till kontringar och fasta situationer. Mål kommer vi att göra, sa Agim Sopi.

— Som jag också sagt till killarna, om vi ska gå upp en serie så måste vi hela tiden, varje match, öka bolltempot med 10 procent samt att få motståndaren att jobba riktigt hårt och trötta ut dem. Det var vad vi gjorde i dag, vi dominerade bollinnehavet, vi hade en massa chanser, vi var stabila där bak och släppte inte till några kontringar, fortsatte han.

I BoIS var Viktor Svensson tillbaka i laget efter sin skada, Alexander Tkacz spelade vänsterback och efter en tids skadefrånvaro hoppade Oskar Sverrisson in i andra halvlek.

— Jobbar vi hårt så kommer allt på plats. Vi ska ha tålamod, avslutade Agim.

BoIS – Trelleborgs FF 4-0 (1-0)
22 1-0 Viktor Svensson
50 2-0 Erik Pärsson
52 3-0 Rasmus Alm
71 4-0 Filip Pivkovski

Så spelade BoIS;

Ismael Diawara

Mikael Dahlgren
Philip Andersson
Viktor Svensson (79 Philip Ljung)
Alexander Tkacz (85 Saber Azizi)

Igor Arsenijevic
Måns Ekvall (85 Fredrik Gunnarsson)

Rasmus Alm (63 Admir Aganovic)
Jonathan Levi (74 Oskar Sverrisson)
Filip Pivkovski

Erik Pärsson

Text och foto: David Jönsson