Stort spelövertag men inga mål

BoIS fick aldrig hål på Rosengård men höll åtminstone tätt bakåt, vilket resulterade i 0-0. —Spelmässigt var det en jättebra insats, men framåt ville det sig inte riktigt i dag, sa Agim Sopi efteråt.

BoIS startade med samma elva som senast. Man hade två bra lägen de första tio minuterna, men bollarna gick tätt utanför och det var ungefär så det skulle komma att se ut resten av halvleken och matchen. Annars tryckte man tillbaka Rosengård som stundtals hade väldigt svårt att ens spela sig ut från egen planhalva.
Andra halvlek fortsatte ungefär som den första, men där Rosengård efterhand tog sig in i matchen och skapade några ströchanser. Matchens bästa möjlighet fick Jonathan Levi bara några minuter från full tid, men hans skott tog i ribban och Admir Aganovic nickade returen över.

— Första halvlek dominerade vi totalt, de hade ingenting och det var knappt att de var över på vår planhalva. Vi hade många chanser, men vi var lite sena. Vi ville, men vi tog kanske ett tillslag för mycket där vi borde ha avslutat tidigare. Hade vi gjort det så hade bollarna trillat in, och då kanske nästa mål också kommit, sa Agim Sopi.
Förra helgen slog man alltså Superettan-laget Trelleborgs FF med 4-0, denna helg fick man 0-0 mot division 2-laget Rosengård.
— Andra halvlek började vi bra, men på slutet tappade vi lite och backade tillbaka, precis som mot TFF. Det ska vi inte göra, men det blev så. Det var nog lite frustration, man vill så gärna vinna matcherna. Man vill göra första målet och när det inte kommer så blir det lite frustrerat. Vi hade våra chanser men det som saknades var målen. Spelmässigt var det jättebra, fortsatte han.

— Om vi inte vinner så ska vi åtminstone inte förlora. Nu har vi inte släppt in mål på de tre senaste matcherna, så försvarsmässigt har vi gjort det jättebra. Jag var ute efter inställning i dag och jag tycker att vi skötte det bra. Vi gjorde kanske för många mål i senaste matchen och skulle sparat några till i dag, skojade Agim och avslutade;
— Det kommer såna här matcher i serien också, där lag backar hem och försvarar med tio man. Det gäller att luckra upp och tro på det vi gör. Vi hade ett bra skott på slutet, men det ville sig inte i dag. Vi får träna mer på avslut under veckan så kommer det kanske mot Ängelholm.

BoIS – Rosengård 0-0

Så spelade BoIS
Ismael Diawara
Mikael Dahlgren
Philip Andersson
Viktor Svensson
Alexander Tkacz
Igor Arsenijevic
Måns Ekvall (71 Admir Aganovic)
Rasmus Alm (63 Oskar Sverrisson)
Jonathan Levi
Filip Pivkovski (88 Saber Azizi)
Erik Pärsson (82 Dennis Olofsson)

Text och foto: David Jönsson