Landskrona BoIS tog en ny seger mot ett superettanlag när Ängelholms FF besegrades med 2-0. Båda målen kom efter fasta situationer. Jonatghan Levi slog en frispark från drygt 30 meter direkt i mål. På en frispark strax utanför straffområdet sköt Levi i ribban men Erik Pärsson slog in returen.

Återigen höll BoIS tätt bakåt. Även om ÄFF hade en viss dominans i andra halvlek så släppte man inte till några direkta målchanser för Ängelholmarna. Det var en glad BoIS-tränare som efter matchen kramade om alla sina spelare.
– De gör en fantastiskt bra match. Nu håller vi nollan för fjärde gången och gör dessutom mål. Killarna ser stabila ut och ger verkligen 100 procent och lite till. Även om vi mötte ett superettanlag försökte vi spela vårt eget spel genom att försöka hålla i bollen och det tyckte jag vi lyckades ganska bra med. Dock fick ÄFF ett övertag i andra halvlek, säger en glad Agim Sopi.

På grund av sjukdom saknade BoIS några spelare. Man inledde med en backlinje med helt egna produkter, Philip Andersson och Philip Ljung i mitten och Dennis Olofsson och Alexander Tkacz på ytterbackarna. I andra halvlek spelade Viktor Svensson i stället för Ljung. Viktor hade en tenta i Lund och kom till matchen en bit in i första halvlek. Det här var ett försvar som agerade lugnt och klokt. Försvarsmässigt har BoIS en bra bredd.
Admir Aganovic fick chansen från start den här gången. Han spelade på mittfältet till höger men hade tilldelats en fri roll. Helt klart är Aganovic på väg att hitta formen.
Sedan var det som tidigare Igor Arsenijevic och Måns Ekvall på mitten, framför dem Jonathan Levi och längst fram Erik Pärsson. Filip Pivkovski spelade vänsteryttermittfältare. Ismael Diawara vaktade målet.
Matchens lirare var Jonathan Levy. I 36 min slog han en frispark direkt i mål från högerkanten cirka 30 meter från målet.
– Det var någon som sa till mig att det är medvind och då tänkte jag, att jag slår den direkt på mål. Kul att se att bollen går i målet, säger Jonathan Levi.

I andra halvlek avancerade han på egen hand från mittlinjen, sprang ifrån ett par ÄFF-spelare och skaffade sig skottläge. Oturligt nog tog bollen i stolpen. Även 2-0-målet, fem minuter efter paus, låg Levy bakom. Den här gången var det en frispark i mitten strax utanför straffområdet. Levis boll såg ut att gå över men den dalade och träffade ribban. På returen var Erik Pärsson påpassligt framme, precis som en målgörare ska vara.

BoIS gjorde tre byten i andra halvlek. Först som sagt Viktor Svensson, som ersatte Ljung efter pausen, ett förutbestämt byte. Efter 20 minuters spel bytte Filip Pivkovski med Saber Azizi och i 38:e min Admir Aganovic mot Eldin Besic.

Ängelholms FF ställde upp utan de sex spelare som vägrat gå ner i lön, Bland dem f d BoIS-spelarna Fredrik Karlsson och Martin Rudolfsson.

Text och foto: Bert Lundqvist