BoIS vann träningsmatchen mot Olympic, årets första på gräs, med 3-1. — Vi ville verkligen vinna och vi gjorde några ändringar mot slutet som gick hem, sa Agim Sopi efteråt.

BoIS hade stort övertag i första halvlek. Man ägde boll, fick stundtals upp bolltempot men lyckades inte komma till särskilt många farliga lägen. Fredrik Gunnarssons hade ett bra skott från nära håll, även Jonathan Levi som också gav BoIS ledningen. Han gjorde 1-0 på frispark efter 33 minuter och halvtidsledningen fick ses som klart rättvis.
I andra halvlek gjorde BoIS nyförvärv Thierry Zahui debut och tog Gunnarssons plats som defensiv mittfältare. Åtta minuter in på andra halvlek kvitterade Olympic efter en hörna. Gästerna tilläts komma in matchen i andra halvlek, även om BoIS fortfarande hade större delen av bollinnehavet, men där man inte lyckades omsätta det till avslut på mål förrän det var fem minuter kvar. BoIS gick ner på en trebackslinje och inbytte Rasmus Alm assisterade först Filip Pivkovski till 2-1 i 86 minuten och två minuter senare Erik Pärsson till 3-1. Båda målen kom efter inspel från högerkanten, Pivkovskis avslut vid bortre stolpen, Pärssons vid främre.

— Vi försökte rulla boll och dominera. Det såg bra ut och vi skapade en del halvchanser i första halvlek, men vi var inte riktigt heta inne i straffområdet när inläggen kom, där har vi lite att jobba med, sa Agim Sopi och fortsatte;
— De fick in kvitteringen och fick lite energi, men sista 10-15 minuterna kändes som vi verkligen ville vinna, och vi gick ner till en trebackslinje och upp med en extra anfallare, då kom det två mål till. Vi vill vinna matcherna, men det kommer att se ut så här när motståndarna backar hem. Vi vill spela vårt spel men kommer vi ingenvart måste vi kunna göra något för att förändra på det. Det gjorde vi i dag och det lyckades, sa han.
Första matchen på gräs alltså och med två veckor kvar till seriestart börjar laget varva upp.
— Det ska vi göra. Vi har två veckor till, vi kommer träna på gräs och sedan får vi se sista veckan om vi tränar på konstgräs igen, för vi spelar på en rätt dålig konstgräsplan i Oskarshamn i premiären. Vi måste öka nu i det sista så vi är helt 100 när serien börjar. Vi är starka, synd bara att vi släppte ett i dag, men så är det, sa Agim som trots allt nog är ganska nöjd med bara ett insläppt mål på de senaste sex matcherna.

BoIS – Olympic 3-1 (1-0)
33 1-0 Jonathan Levi (frispark)
53 1-1 86 2-1 Filip Pivkovski (Rasmus Alm)
88 3-1 Erik Pärsson (Rasmus Alm)

Så spelade BoIS:
Diawara
Dahlgren – Andersson – Svensson – Sverrisson (83 Besic)
Aganovic (72 Alm) – Arsenijevic – Gunnarsson (45 Zahoui) – Pivkovski (89 Olofsson)
Levi (83 Azizi)
Pärsson

Text och foto: David Jönsson