— Vi hade snackat om att hitta tillbaka till den totala fotbollen som vi kan spela. Det gjorde vi i dag, sa Agim Sopi efter 4-0-segern mot FC Höllviken.

En plump i protokollet senast. Första förlusten och tre insläppta mål. Främsta målskytten Erik Pärsson utgick skadad. Skulle formkurvan vända neråt, eller var förlusten bara ett mindre snedsteg?

Svaret fick vi efter en timmes spel mot Höllviken. Då hade Erik Pärsson gjort tre mål och BoIS ledde med 3-0.
Dock dröjde första målet till 36 minuten. Då hade BoIS också hunnit med att missa två öppna lägen, innan Erik Pärsson kunde rulla in bollen i öppet mål efter förarbete av Rasmus Alm och Filip Pivkovski. 2-0 i 57 minuten, Filip Pivkovski snurrade sig snyggt förbi på vänsterkanten, hittade in till Oskar Sverrisson som vars ”skott-pass” letade sig fram till Erik Pärsson som rullade in bollen från nära håll. 3-0 kom alltså efter 60 minuter, bollen gick som på ett snöre, Rasmus Alm klackade till Erik Pärsson vars vänsterskott tog i insidan av burgaveln. Samliga tre mål gjorda på ett tillslag, direktskott.
Strax före full tid hade Filip Pivkovski bestämt sig för att han ville göra ett mål själv också – så han prickade in 4-0 förbi ett uppgivet bortaförsvar.
Bollinnehavet och spelet i sig var till synes kanske inte så dominant för BoIS del, men Höllviken tilläts inte komma någonvart och hade heller inte mycket att sätta emot när BoIS satte fart.
— Vi räckte inte till. Vi var inte i närheten av den kreativitet som BoIS hade i dag, sa Höllvikens tränare Anders Grimberg efteråt.
Agim Sopi:
— Vi gjorde en dålig prestation i Tvååker, det var jätteviktigt att verkligen visa den totalfotboll vi kan spela. Vi ville hitta tillbaka till försäsongsmatcherna, med bra kombinationer och många mål. Det gjorde vi i dag. Rasmus och Pivkovskis insatser på kanterna gav oss en dimension till, menade han.
Och Erik Pärsson har nu gjort sex mål på fem matcher.
— Som alla ser är Erik viktig för laget, både offensivt och defensivt. Men alla gjorde det bra i dag, skönt att vinna en sådan här match inför så mycket publik. Det är bara att fortsätta prestera, avslutade han.
Agim och Filip Pivkovski åker i kväll iväg på landslagsuppdrag med Makedoniens U21-lag. Nästa match är nästa söndag, och även den är på hemmaplan, då Utsiktens BK gästar.

Text: David Jönsson
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se