BoIS ledde med 2-0 i halvtid och hade bud på många fler mål. Utsikten reducerade mot slutet och matchen fick lite nerv. — En vinst är en vinst, men det blev onödigt spännande på slutet, sa Agim Sopi efter 2-1-segern mot Utsikten.

BoIS hade det lite tungt inledningsvis, man fick inte ordning på passningarna och Utsikten stod upp bra och spelade fysiskt. Då prickade Jonathan Levi in vad som kan bli årets mål på IP. Strax utanför straffområdet stod han när han sköt in 1-0, otagbart för Utsiktens målvakt. Då hade man spelat en halvtimme, och sex minuter senare kom 2-0. Precis som vid första målet letade Levi skott utanför straffområdet, och den här gången såg bollen ut att ta på en försvarare innan den gick in bakom Axel Wibrån.

BoIS gick till vila med 2-0 och i andra halvlek hade laget flera bra möjligheter att utöka till 3-0. Bland annat fick Rasmus Alm bra lägen efter BoIS -kontringar. Utsikten gjorde sedan 2-1 en kvart från slutet och matchen fick lite nerv, även om en kvittering aldrig var riktigt nära.
— Jag tycker vi gjorde en bra match, men det blev lite onödigt spännande slutet. Vi var lite oorganiserade där, Igor fick problem med skon och var utanför planen, vi lät de kommer igenom för enkelt, sa Agim Sopi.
— Hade vi gjort 3-0 på ”Rasses” chans hade matchen varit stängd, men nu blev det inte så.. De kom in i matchen i stället och de hotade oss, även om det hela tiden kändes stabilt. Det var en vinst men det finns en del grejer vi kan göra bättre. Vi får analysera det djupare senare, fortsatte han.

Thierry Zahui startade på innermittfältet och stod återigen för en gedigen insats.
— Jag är s¨å klart glad för våra tre poäng. Men jag vill tacka våra fans, de hjälpte oss i dag. Man får adrenalinkickar av dem, sa han.
Trots lägen till 3-0 så gjorde alltså Utsikten i stället 2-1 och det blev trots allt en gnutta spänning på slutet.
— De (Utsikten) kommer från Superettan och vi visste att de hade många rutinerade spelare. Vi har ett ungt lag men det gäller att hela tiden göra som tränaren säger. Vi håller på att samla på oss rutin så att sådant här inte behöver hända igen, fortsatte Zahui som efter att ha agerat inhoppare i början av säsongen nu fått starta några matcher.
— Jag var sista spelare in i laget och hade inte så mycket tid på mig att lära känna spelarna. Men de andra spelarna får mig att känna mig bekväm, säger Zahui. Apropå sitt dansande skrattar han.
— Jag gillar att göra folk glada!
Zahui och BoIS kan fortsätta att göra folk glada nästa söndag när BoIS spelar sin nästa match. Då på bortaplan mot Mjällby.

BoIS – Utsikten 2-1 (2-0)
29 1-0 Jonathan Levi
37 2-0 Jonathan Levi
73 2-1
Publik: 1493
För mer matchstatistik, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216287

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se