Det är en het Pivkovski som går ut till match på Landskrona IP i dag. Det säger BoIS-tränaren Agim Sopi, som ju också är assisterande tränare i Makedoniens U 21-landslag. Pivkovski spelade nästan hela andra halvlek i Makedoniens EM-kval mot Ukraina. Passade till ett mål och var nära att själv göra mål, bara en fantastisk målvaktsräddning satte stopp för det.

– Vi har i Makedonien fått fram ett väldigt bra U 21-lag. Det är en bra grupp av spelare, som jag tror kan lyfta fotbollen i Makedonien. Mer än halva laget kommer för övrigt att spela med A-landslaget i dag i en träningsmatch mot Azerbajdzjan, säger Agim Sopi.
Både Agim Sopi och Filip Pivkovski är tillbaka i Landskrona. Makedoniens U 21-landslag har en träningsmatch på torsdag men den avstår båda två för att i stället satsa på Landskrona BoIS.
– Ja, nu har vi en viktig tid framför oss. Det börjar i dag mot Utsikten, som ju var en av seriefavoriterna och laget har också bara förlorat en match. Vi måste vara koncentrerade, spela på toppen av vår förmåga och ta de där extra löpmetrarna. Då har vi stora möjligheter till att fortsätta vinnartrenden på Landskrona IP.

Agim Sopi har nominerat en trupp på 19 man. Det är nämligen osäkert om Oskar Sverrisson kan spela på grund av skada.
Här är truppen: Ismael Diawara, Amr Kaddoura, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Philip Andersson, Oskar Sverrisson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Alexander Zaim, Thierry Zahui, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Fredrik Gunnarsson, Jonathan Levi, Rasmus Alm, Filip Pivkovski, Dennis Olofsson, Eldin Besic, Admir Aganovic

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se