Erik Pärsson är tillbaka i truppen efter sin avstängning. Det finns dock en risk för att han inte kan spela när BoIS söndag eftermiddag ska möta Mjällby borta. Han slog nämligen upp skadan i sin arm på träningen i torsdags. Men BoIS-tränaren Agim Sopi har ändå förhoppningar om spel för Erik.

– Frånsett Eriks skada är alla friska och aktuella för spel. Oskar Sverrisson är tillgängliga igen efter att ha stått över en match på grund av skada. Så det är som vanligt hård konkurrens om platserna.
Mjällby och BoIS möttes i en träningsmatch på försäsongen och då vann blekingelaget med 2-1.
– Det är två lite annorlunda lag som möts på söndag, så träningsmatchen kan vi inte fästa så stor vikt vid. Men vi vet att vi möter ett tufft motstånd. Mjällby har två raka förluster och jag kan tänka mig det är ett revanschsuget lag som vi möter. Samtidigt har vi två raka segrar och ett härligt självförtroende i laget, säger Agim Sopi.

Veckans träningar har både innehållit praktik och teori.
– Ja, som vanligt gick vi igenom senaste matchen, den mot Utsikten, vad vi gjorde bra och framför allt vad vi kan förbättra så att vi utvecklas och inte gör om misstagen. Sedan väntar jag till matchdagen att gå igenom Mjällbys spel med killarna, bland annat hur vi ska kunna utnyttja deras svagheter.
Efter två hemmamatcher med sex poäng väntar nu två svåra bortamatcher. Först Mjällby och sedan Öster nästa lördag, ett Öster som bara fick oavgjort mot Huskvarna i torsdags, vilket betyder att BoIS går upp i serieledning om man vinner mot Mjällby.
– Men vi väntar med Öster. Nu är det Mjällby som gäller och som vi ska koncentrera oss på till 100 procent.

Landskrona BoIS och Mjällby har mötts ganska många gånger i såväl Allsvenskan som Superettan. Det här blir första gången i en lägre serie. Det har dock gått sju år sedan man senast möttes i en seriematch. 2009 möttes man i Superettan. Mjällby vann i Landskrona medan det blev 0-0 i den allra senaste matchen den 24 september.

BoIS-truppen: Ismael Diawara, Amr Kaddoura, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Philip Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Tkacz, Alexander Zaim, Rasmus Alm, Thierry Zahui, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Igor Pivkovski, Dennis Olofsson, Jonathan Levi, Saber Aziz, Admir Aganovic, Erik Pärsson.

Matchen börjar kl 15 på söndag. Det kommer att bli en hel del BoIS-supportrar på plats. Om du inte åker till Strandvallen så sänds matchen på webben.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se