Det blev oavgjort 1-1 när Mjällby och BoIS möttes på Strandvallen i Hällevik. Båda målen gjordes i andra halvlek. BoIS mål gjordes av Jonathan Levi som språngnickade in ett inlägg från Mikael Dahlgren.

Första halvlek var mållös med få chanser. BoIS hade två skott på mål och Mjällby ett. Jonathan Levi hade dock en frispark strax över och Erik Pärsson ett jätteläge där han sköt högt över.
BoIS inledde bäst i andra halvlek och skapade tre hörnor inom loppet av fem minuter. Dock var det Mjällby som tog ledningen genom deras specielle målskytt Marcus Ekenberg i 59:e minuten.
Sju minuter senare nickade Jonathan Levi in kvitteringen. Mikael Dahlgren slog inlägget och Levi kastade sig fram och nickade bollen snyggt i mål. Därmed har Levi gjort BoIS tre senaste mål.

– Det känns som att vi borde ha vunnit matchen, vi har våra chanser som vi inte utnyttjar fullt ut. Erik har ett jätteläge i första halvlek men skjuter högt över. Vi fortsätter att trumma på och har ett stort bollinnehav och vi tyckte också att Mjällby började bli trötta, kommenterar BoIS-tränaren Agim Sopi.

– Vi sa också att vi skulle fortsätta ligga på och har till en början också mycket bollinnehav. Tyvärr blev det i stället så att Mjällby gjorde mål när vi gjorde ett misstag på mittfältet, hamnade i fel position och stängde inte ytan tillräckligt, vilket innebar att Marcus Ekenberg kom fri och gjorde 1-0 till Mjällby.
– Vi gav inte upp utan kunde kvittera efter ett jättefint anfall där Jonathan Levi språngnickade in Mikael Dahlgrens inlägg. Därefter hade vi ett par bra chanser till att göra ytterligare mål. I slutändan kan dock den här poängen räcka långt, fortsätter Agim Sopi.

Mjällby hade stor respekt för Landskrona BoIS och efter matchen var de väldigt glada efter att de, som de sa, tagit poäng av seriens bästa lag.
– Det är alltid roligt att höra sådana kommentarer. Men tyvärr känns det som två förlorade poäng.
Tyvärr råkade Erik Pärsson ut för en ny skada. Han föll illa när det var cirka tio minuter kvar av matchen och fick åka till akuten i Kristianstad.
– Vi misstänker att det är nyckelbenet som är skadat och det är oerhört tråkigt. Vilken otur den där killen har, säger Agim.

Text: Bert Lundqvist, foto Ulf Bjarke, foto261.se