I kväll spelar Landskrona BoIS i Svenska Cupen mot division 2-laget Halmia. I potten ligger ett möte i nästa omgång mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan på hemmaplan. Med tanke på matchens vikt kommer BoIS, till skillnad mot i DM, att ställa upp med det bästa laget.

– Jag har inte riktigt klart med laget. Det blir lite till att fundera på, sa BoIS-tränaren Agim Sopi efter måndagskvällens träning.
Erik Pärsson är skadad liksom Igor Arsenijevic, som skadade foten i matchen mot Öster. Philip Andersson är tillgänglig i cupmatchen men är avstängd i seriematchen mot Prespa Birlik.
– Jag kommer att göra ett test med ny mittback. Det finns några olika alternativ som jag funderar på.
Ett enkelt alternativ för Agim är ju att byta rakt av och låta Philip Ljung spela. Andra alternativ är att skifta om i backlinjen. Oskar Sverrisson är en av dem, som då skulle kunna spela mittback. Vi får se i kväll hur valet blir.
Klart är dock att Amr Kaddoura vaktar målet.

– Det känns bra att få en ny match så nära den försmädliga förlusten mot Öster. Det är svårt att smälta att vi gjorde två misstag på två minuter och förlorade matchen på det sättet. Men nu måste vi glömma och se framåt. Det är många matcher kvar att spela, säger Agim Sopi.
Matchen på Örjans vall i Halmstad börjar kl 19.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson