I Svenska Cupens andra omgång vann BoIS med 4-1 mot Halmia på bortaplan, samtliga mål i första halvlek. —En stabil insats av oss, sa Agim Sopi efteråt.

Det var ett effektivt BoIS i första halvlek. Filip Pivkovski gav BoIS ledningen efter nio minuter men i den 20 minuten kvitterade Halmia. BoIS utökade sedan till både 2-1 och 3-1 minuterna efter Halmias mål. När Jonathan Levi gjorde 4-1 i 35 minuten var matchen i det närmaste avgjord.

—Vi började bra och gjorde 1-0 ganska tidigt. Sedan slappnade vi av lite, och de fick in en kvittering. 2-1 och 3-1 kom ganska snabbt efter det och vi hade chanser att utöka ännu mer. Vi hade tre snabba spelare längst fram med Pivkovski som central anfallare, Tkacz till vänster och Alm till höger, sedan Levi där bakom som playmaker, sa Agim Sopi och fortsatte:

—Vi hade fart och kom igenom deras lagdelar, vi hittade ytor bakom deras backlinje och kom igenom mellan deras backar. I andra skulle vi bara fortsätta, vi skapade några chanser men inte lika många heta som i första, så det blev mest en transportsträcka. De skapade ingenting, vi försvarade oss bra och hade mycket boll.

Då Philip Andersson är avstängd på måndag startade Philip Ljung som mittback bredvid Viktor Svensson. ”Han gjorde väldigt bra ifrån sig” sa Agim om Ljung, som dock tvingades byta ut Viktor Svensson i första halvlek.

—Viktor fick lite ont i sidan av knät och vi ville inte riskera något. Jag tror inte det är någon fara, och knät har inte heller svullnat upp. Vi tog det säkra före det osäkra, lugnar Agim.

—Saber och Olofsson byttes in i andra halvlek och de gjorde bra ifrån sig, även Amr i målet gjorde en bra match, avslutade BoIS tränare.

Tack vare segern kvalificerade sig BoIS för Svenska Cupens andra omgång, vilken spelas i slutet av augusti. Seger där och BoIS är kvalificerade för Svenska Cupens gruppspel 2017.

 

Halmia – BoIS 1-4 (1-4)

Pivkovski 2, Tkacz, Levi

 

Så spelade BoIS:

Kaddoura

Dahlgren- Svensson (20 Andersson) – Ljung – Sverrisson

Ekvall (61 Azizi) – Zahui

Alm (78 Olofsson) – Levi – Tkacz

Pivkovski

 

Text och foto: David Jönsson