Rasmus Alm har tagit ett stort kliv den här säsongen. Men han säger också att det varit en stor omställning men att spelet nu börjar sätta sig och i seriefinalen mot Öster gjorde han också ett snyggt mål.

– Men det var tråkigt att målet inte fick någon betydelse för utgången av matchen, men ändå stärkte det mig som spelare. Jag gjorde ju en jättemiss i hemmamatchen mot Utsikten där jag hade öppet mål men bollen gick i burgaveln och jag själv hamnade i nätet i stället, säger ”Rasse”.

Kanske all skotträning har gett resultat. Efter träningarna brukar han stanna kvar tillsammans med Jonathan Levi och öva på skott. Det började lite trögt för Rasmus Alm den här säsongen. Han fick till att börja med sitta på bänken men har nu varit med i startelvan de fyra senaste matcherna och lär också vara med där i hemmamatchen mot Prespa Birlik, som BoIS möter på måndag.
– Agim vill att jag ska spela på ett annat sätt än i fjol, då jag mest körde på och dribblade alldeles för mycket. Han vill att jag ska spela enkelt men utnyttja min snabbhet och teknik. Och framför allt, passa till medspelare i god tid om jag inte själv har läge. Visst får jag dribbla också men måste vara noga med att avväga när jag ska spela ifrån mig bollen. Det börjar sätta sig nu och därför har det också gått bättre och bättre, säger Rasmus.

Fotbollsmässigt är det uppåt just nu trots förlusten mot Öster och även privat ser livet gott ut.
– Ja, i december flyttade jag ihop med min flickvän, så mycket av den lediga tiden tillbringar vi förstås tillsammans. För tillfället har jag inget fast jobb vid sidan om fotbollen utan jag blir inringd då och då för att jobba på ett tryckeri. Men i sommar blir det jobb hela tiden och det tycker jag går bra att kombinera med fotbollen. Man får gå upp lite tidigare bara på morgnarna.

Just nu är det EM-fotboll på TV och då tittar Rasmus när han har möjlighet men annars blir det inte så mycket fotboll på TV.
– Jag brukar titta på de stora mästerskapen och så Champions League men jag har inte ett sådant stort intresse att jag till exempel tittar på en match i Allsvenskan. Däremot brukar jag kolla olika spelare på You tube.
Dags för ny hemmamatch och ett möte med Prespa Birlik.
– Det blir intressant, det är ju Agims och Thierrys före detta klubb. De vill naturligtvis vinna och vi ska göra allt för att de ska få en vinst.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.s
e

Fakta Rasmus Alm

Född: 1995-08-17
Längd: 174 cm
Vikt: 70 kg
Moderklubb: IK Wormo
Tidigare klubbar:
Kom till BoIS: 2009