Toppmöte i Division 1 Södra mot Prespa Birlik, då var det aldrig något snack om saken och BoIS vann med 3-0. — Vi gjorde en riktigt bra match, jag är också nöjd att vi höll nollan, sa Agim Sopi efteråt.

Det var en ganska jämn matchöppning där BoIS började närma sig ett ledningsmål. Man hade ett bra frisparksläge och några inspel, innan Filip Pivkovski i den 36 minuten försökte slita sig loss inne i Prespas straffområde. Rudolf Mamoka tvingades dra ner Pivkovski varpå domaren pekade på straffpunkten. En säker straff mitt i målet av Mikael Dahlgren gav BoIS ny energi och Pivkovski rullade in 2-0 i öppen kasse minuter från halvtidsvilan efter lysande förarbete av Jonathan Levi.

I andra halvlek kontrollerade BoIS matchen väl och Prespa hade få målchanser. Tio minuter från slutet rullade Rasmus Alm in 3-0, återigen stod Jonathan Levi för assisten.

Prespa Birliks tränare Sergei Prigoda summerade matchen i en mening.
— Ganska enkelt, vi förlorade mot en bättre motståndare som vann den centrala delen av planen.
BoIS tränare Agim Sopi:
— Innan matchen sa jag till killarna att om vi skulle vinna mot Prespa Birlik, då var vi tvungna att ha en aggressiv press, sätta igång pressen snabbt och ha högt tempo med bollen. Då skulle de inte komma ikapp, och som Sergei sa var våra centrala spelare mycket snabba. Även yttrarna var snabba, och precis som mot Halmia hotade de hela tiden, både mellan mittback och ytterback samt bakom deras backlinje, sa han.

En som var med och hotade Prespas backlinje var Filip Pivkovski, som i dag startade som central anfallare, efter att tidigare mestadels spelat ytterforward.
— Jag är ju gammal anfallare och har spelat på den platsen många år, så det känns tryggt. Och jag har gjort mål varje gång jag spelat på den platsen också. Men jag hjälper laget och spelar där de behöver mig. Höger eller vänster spelar ingen roll, jag gör mitt bästa för BoIS, sa han.
I dag ordnade han straffen som gav 1-0 och gjorde själv 2-0.
— Det var skönt att få göra mål igen, och att få komma upp i toppen och lämna lite distans till tredjeplatsen. Jag gjorde dessutom ingen bra match mot Öster så det var härligt att få lite revansch, fortsatte han.

Agim Sopi:
— Vi gjorde en riktigt bra match, och jag är nöjd att vi höll nollan. Kaddoura kom in i målet och gjorde en bra match. Vi har bra konkurrens i laget, i dag var både Igor och Philip borta, men det kom in folk och gjorde bra ifrån sig. Det känns väldigt bra, summerade Agim.

Ismael Diawara hade startat varje seriematch fram till dagens match, men mot Prespa Birlik stod Amr Kaddoura mellan stolparna och det motiverade Agim så här:
— Jag sa från början att Ismael var förstemålvakt, för han var den bättre målvakten då. Efter matchen mot Norrby har han inte haft den stabiliteten, vi har försökt få upp honom, och han har höjt sig, men inte riktigt varit 100 procent. Amr har gjort det bra i DM och i Svenska Cupen och varit bra på träningarna. Nu gjorde Amr det bra i dag, och Ismael får jobba för att ta tillbaka sin plats. Det skapar en konkurrenssituation, som det ska vara. På alla platser, avslutade Agim.

Övriga glädjebesked var dessutom att Oskar Sverrisson var ett fullgott, och mer därtill, alternativ som mittback. Erik Pärsson hoppade in sista sju minuterna. BoIS nästa match är på söndag, mot Oddevold på bortaplan.

 

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se.

 

BoIS – Prespa Birlik 3-0 (2-0)

36 1-0 Mikael Dahlgren (straff)

44 2-0 Filip Pivkovski (Jonathan Levi)

79 3-0 Rasmus Alm (Jonathan Levi)

 

Så spelade BoIS

Amr Kaddoura

 

Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim

 

Thierry Zahui, Måns Ekvall

 

Rasmus Alm (83 Erik Pärsson), Jonathan Levi, Alexander Tkacz (59 Admir Aganovic)

 

Filip Pivkovski (74 Saber Azizi)

 

Bilden: Rasmus Alm sätter dit trean.