Trots flera bra målchanser, däribland en straff i andra halvlek, fick BoIS inte hål på Husqvarna. När Husqvarna sedan gjorde mål på en av sina chanser, åkte BoIS på sin första hemmaförlust för säsongen.—Vi var inte där i dag. Vi fokuserade inte på rätt saker, sa Agim Sopi efter 1-0-förlusten

 

Husqvarna var det klart bättre laget i första halvlek. Redan efter sju minuter hade bortalagets Arber Hasani ett fritt läge som dock Amr Kaddoura var bra ute och räddade. Minuter senare hade Husqvarna dessutom ett skott i kryssribban. Det fungerade stundtals inte alls för BoIS, varken med eller utan boll.

Erik Pärsson hade ett bra läge att göra 1-0 i början av andra halvlek, men en försvarare kom emellan i sista stund. Åtta minuter in i andra halvlek blev Filip Pivkovski fälld av motståndarmålvakten Ivo Vazgec, varpå straffspark för BoIS följde. Mikael Dahlgren bytte hörn från förra matchen och Vazgec räddade. BoIS blev något bättre i andra halvlek, men det var Husqvarna som fick utdelning, kanske retroaktivt från den bra insatsen i första halvlek.

I 66 minuten sköt Arber Hasani in 1-0 på en retur, efter att Husqvarna ställt om. BoIS tryckte på för kvittering och hade flera bra lägen att göra mål – men förre BoIS-målvakten Ivo Vazgec stod emot, inte minst en bra nick från Erik Pärsson i slutminuterna. Efter fem raka vinster på IP kom alltså första förlusten.

—Vi var inte där i första halvlek. Det vi jobbade med i torsdags såg vi inget av, överhuvudtaget. Vi jobbade mycket med omställningar och spelvändningar. Vi såg massa ytor där i dag – men det kom aldrig några vändningar, sa Agim Sopi efteråt.

—Det kanske var serieledningen, att vi har bra spelare och att ”folk ringer”, cup-lottningen mot MFF – det blev kanske för mycket. I andra halvlek snackade vi om att sätta mer press, trycka upp laget. Jag tycker att vi gjorde det bättre i andra halvlek, och skapade chanser dels för att antingen avgöra tidigare eller kvittera mot slutet, fortsatte han.

Oskar Sverrisson:

—Vi kom inte in i presspelet i första halvlek, och vi fick inte vårt övriga spel att stämma heller. Vi hade inte alls samma aggressivitet som förra matchen, sa han, och fortsatte:

—Det var ingen bra insats. Mot Kristianstad fick vi ju målet med oss och då flöt det på bättre. Vi får analysera denna matchen och se vad vi kan göra bättre. Det gjorde vi efter matchen mot Oddevold och då blev det också klart bättre matchen efter mot Kristianstad.

Öster vann, vilket innebär att Växjö-laget är serieledare, en poäng framför BoIS. Samtidigt som 13 av 26 matcher är spelade.

—Vi får gå hem och rannsaka oss själva, var och en. Det är mycket kvar, vi är ett topplag och inget är kört. Vi vet vad vi kan, men i dag var vi inte där, summerade Agm Sopi besviket.

BoIS spelar mot Utsikten på bortaplan nästa söndag. Sedan väntar ett litet uppehåll innan serien drar igång i slutet av augusti.

 

BoIS – Husqvarna 0-1 (0-0)

62 0-1

Publik: 1976

 

Kaddoura

Dahlgren

Andersson

Svensson

Sverrisson

Zahui

Ekvall (77 Aganovic)

Tkacz (67 Alm)

Levi

Pivkovski

Pärsson

 

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216328

 

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se