Utsikten tog ledningen efter 10 minuter och utökade strax innan halvtid. Hemmalaget var klart bättre än BoIS, matchen igenom. -Vi vet vad vi kan, men detta var under all kritik. Detta är vi ledares ansvar också, vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans, sa Agim Sopi efter 2-0-förlusten mot Utsikten.

Utsikten tog ledningen efter 10 minuter, Amr Kaddoura nådde inte det långa inlägget som landade hos Karl Bohm som sköt in 1-0. BoIS kom igång under en kort period i mitten av halvleken, men det ledde inte till särskilt mycket, och Utsiktens många hörnor tryckte tillbaka BoIS. Hemmalaget var sedan några bra räddningar av BoIS från 2-0, innan målet väl kom precis innan halvtid.

Andra halvlek såg ut ungefär som första. Möjligtvis hade BoIS mer boll, men när man försökte bygga upp anfall från backlinje och defensivt mittfält var Utsikten där och pressade och tvingade in BoIS i återvändsgränder. Philip Andersson blev frilägesutvisad med 12 minuter kvar, och BoIS lyckades inte etablera någon press, och med en man mindre blev det inte lättare.

-Vi sa innan matchen att vi inte kunde upprepa matchinledningen vi hade mot Husqvarna. Men i dag visade vi ingen aggressivitet eller vilja, vi gömde oss och passade fel. Jag har inte kunnat motivera killarna tillräckligt. Vi kom ut med lite mer energi i andra, men jag är mest besviken på att vi inte alls kommer upp i nivå. Utsikten straffade oss, sa Agim Sopi efteråt.

Förlust i de två matcherna före uppehållet för BoIS alltså, som fått se Öster få ett litet försprång i toppen.

-Det är stenhårt jobb som gäller, vi är fortfarande ett topplag. Men vi måste ha mer hjärta, mer vilja och inte vara rädda för att förlora. I dag var under all kritik, och det gäller både spelare och ledare. Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans, det är allas ansvar. Men vi vet vad vi kan, och vi ska hitta tillbaka till vinnarspåret.

Text och foto: David Jönsson