I vänskapsmatchen mot Tågarp på lördagen vann BoIS med 9-0. 19 spelare fick speltid och 5 olika spelare blev målskyttar. —Vi hade bra fart i dag och gjorde vad vi skulle, sa Agim Sopi efteråt.

BoIS inledde matchen med följande startelva:

Diawara

Dahlgren – Svensson – Sverrisson – Tkacz

Boakai – Ekvall – Prica – Levi – Pivkovski

Pärsson

 

BoIS ledde med 4-0 i halvtid efter mål Erik Pärsson (3) och Alexander Tkacz. Nio spelare byttes ut, och Dahlgren och Sverrisson var de enda som spelade hela matchen. Elvan som spelade från halvtid och matchen ut var:

Kaddoura

Dahlgren – Andersson – Sverrisson – Zaim

Alm – Zahui – Besic – Gunnarsson – Azizi

Aganovic

 

Rasmus Alm ändrade resultatet till 6-0 efter mål i 59 respektive 68 minuten. Sista fem minuterna kom mål av Gunnarsson, Aganovic och Alm vilket gjorde att slutresultatet i den första matchen någonsin mellan 91-åriga Tågarp och 101-åriga BoIS kunde skrivas till 0-9.

—Det är inte lätt att bara göra mål sådär, men vi gjorde vad vi skulle och hade bra fart. Kanske skulle vi gjort något mål till i första halvlek. Men det var bra att många spelare fick göra mål, sa Agim Sopi.

Tågarps tränare Anders Friberg, tidigare spelare i BoIS, sa såhär om matchen:

—Det var stor skillnad i dag. Men jag tycker vi vek ner oss lite och bjöd BoIS på 3-4 mål. Men jag är glad att BoIS kom med ett så starkt lag, de hade ju kunnat skicka ett U-lag. Jag tycker det ser bra ut för klubben, sa han.

Sedan några dagar tillbaka har BoIS alltså inlett höstsäsongen 2016.

—Vi har tränat tre pass, onsdag-torsdag-fredag, så det var bra att killarna fick lite speltid också. Det är som det ska vara. Vi kommer närmast köra träningar inomhus med lite styrka, sen har vi match igen på onsdag, avslutade BoIS tränare.

Matchen han pratar om är den i DM mot Torns IF, som spelas på hemmaplan, onsdag 19.00.

 

Tågarps AIK – BoIS 0-9 (0-4)

0-1 Pärsson

0-2 Tkacz

0-3 Pärsson

0-4 Pärsson

0-5 Alm

0-6 Alm

0-7 Gunnarsson

0-8 Aganovic

0-9 Alm

 

Text och foto: David Jönsson